Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-30, 07:09:49
Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ακτή Ελεφαντοστού

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Εζέν Ακά Αουελέ, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί. Ο υπουργός δεν διευκρίνισε ούτε την ηλικία, ούτε το φύλο του θύματος. Τόνισε ότι η διάγνωση έγινε «μεταθανάτια». Χθες καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα μόλυνσης στη χώρα, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 165. Ο αριθμός των ασθενών επταπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα: 25 κρούσματα καταγράφονταν την περασμένη Κυριακή.

Ο πρόεδρος Αλασάν Ουαταρά κήρυξε τη Δευτέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 21:00 ως τις 05:00, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη.

Η απομόνωση της οικονομικής πρωτεύουσας Αμπιτζάν από την υπόλοιπη χώρα, η οποία αρχικά προβλεπόταν να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη, τελικά αποφασίστηκε να εφαρμοστεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού είναι το κλείσιμο όλων των μακί (λαϊκά εστιατόρια), των μπαρ και άλλων χώρων διασκέδασης, καθώς και όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων. Η γειτονική Μπουρκίνα Φάσο καταμετρά επισήμως 222 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και 12 θανάτους.

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=