ΔΙΕΘΝΗ

Σιγκαπούρη: Έξι μήνες φυλακή για όσους σπάνε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

σιγκαπούρη-έξι-μήνες-φυλακή-για-όσους-140792

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο εξάμηνης φυλάκισης και προστίμου 7.000 ευρώ είναι στη Σιγκαπούρη, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, όσοι κάθονται ή πλησιάζουν άλλα άτομα σε απόσταση μικρότερη του μέτρου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο νέος νόμος εφαρμόζεται από την Παρασκευή στην πόλη-κράτος, που λαμβάνει δραστικά μέτρα για να αποτρέψει μια εξάπλωση του φονικού κορωνοϊού, κι έθεσε προ ημερών σε λειτουργία μία εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό κρουσμάτων, η οποία θα επιτρέπει στις Αρχές να ταυτοποιούν ποιος έχει εκτεθεί σε ανθρώπους που νοσούν με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στη Σιγκαπούρη, όποιος κάθεται ή στέκεται εσκεμμένα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από άλλο άτομο σε ουρά σε δημόσιο χώρο, θα θεωρείται παραβάτης .

Τα μέτρα που αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου αφορούν σε άτομα, αλλά και επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση της χώρας έχει κλείσει επίσης μπαρ και νυκτερινά κέντρα ενώ απαγορεύει δημόσιες συγκεντρώσεις ή συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Το πρώτο κρούσμα του φονικού κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη καταγράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά οι Αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν μια μεγάλη επιδημία με την επιθετική διεξαγωγή εξετάσεων για την Covid-19, τον εντοπισμό των ατόμων που ήλθαν σε επαφή με φορείς και αυστηρά μέτρα καραντίνας. Αλλά η πόλη-κράτος, όπως κι άλλες πόλεις στην Ασία, είναι αντιμέτωπη μ’ ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων. Την Παρασκευή τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη έφθασαν τα 683, πολλά εκ των οποίων αφορούσαν σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή κι άλλες περιοχές της Ασίας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου