ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί στις Φιλιππίνες

ξεπέρασαν-τους-1-200-οι-νεκροί-στις-φιλιππ-407232

Τέλος δεν έχει η τραγωδία στο νότιο τμήμα των Φιλιππινών το οποίο επλήγη από μεγάλες πλημμύρες μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας, Σεντόνγκ. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1.200 νεκρούς, με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων, την ίδια στιγμή που οι παραλίες αρκετών νησιών έχουν γεμίσει με πτώματα.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 1.249 από 1.100 που ήταν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πτώματα έχουν εντοπιστεί στις όχθες του νησιού Μιντανάο, στο οποίο σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές. Αντίστοιχα, ο αριθμός των τραυματιών έχει φθάσει αισίως τους 4.594», δήλωσε ο δήμαρχος, Reynaldo Balido.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι τις 18 του ίδιου μήνα είχαν προκαλέσει εκτεταμένες κατολισθήσεις και πλημμύρες, επηρεάζοντας πάνω από 700.000 ανθρώπους. Μέχρι στιγμής οι αγνοούμενοι φθάνουν τους 1.079.

«Έχω βρεθεί σε πολλές καταστροφές, ωστόσο αυτό που αντίκρισα εδώ είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί. Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τουλάχιστον 30 συγγενείς τους», τόνισε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στις Φιλιππίνες, Richard Gordon.

www.zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου