ΔΙΕΘΝΗ

«Επικίνδυνος» ο πρόεδρος του Μεξικού για το πως αντιμετωπίζει την πανδημία σύμφωνα με ΜΚΟ

επικίνδυνος-ο-πρόεδρος-του-μεξικού-144524

Για αδιαφορία στην πανδημία του κορωνοϊού, κατηγορούν ΜΚΟ τον πρόεδρο του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ.

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής μετρά 8 νεκρούς και 475 κρούσματα, καθώς καταγράφηκαν άλλα 110 το τελευταίο 24ωρο, όμως ο Μεξικανός πρόεδρος δεν παίρνει μέτρα για την προστασία των κατοίκων.

«Η συμπεριφορά του προέδρου απέναντι στην κρίση του Covid-19 συνιστά ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παράδειγμα που απειλεί την υγεία των Μεξικανών», δήλωσε ο Χοσέ Μιγκέλ Βιβάνκο, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αμερικανική ήπειρο σε ανακοίνωση της οργάνωσης που εδρεύει στις Νέα Υόρκη.

«Με την αδιαφορία του σε συνδυασμό με την αμεριμνησία όσον αφορά την παροχή πραγματικών πληροφοριών για την πανδημία του Covid-19, ο Λόπες Ομπραντόρ εκθέτει τον πληθυσμό του Μεξικού σε σοβαρούς κινδύνους», πρόσθεσε η ΜΚΟ. Παρά τη γρήγορη διασπορά του ιού ο πρόεδρος συνεχίζει να αρνείται να ακολουθήσει τις συστάσεις δημόσιας υγείας, προειδοποιεί το Παρατηρητήριο. Αντ’ αυτού, ενθάρρυνε μέχρι πριν από λίγο τους Μεξικανούς να βγαίνουν στους δημόσιους χώρους και ο ίδιος εθεάθη πρόσφατα να αγκαλιάζει, να φιλά και να σφίγγει τα χέρια υποστηρικτών του σε δημόσιες συναθροίσεις.

«Επιδείξατε σκανδαλώδη απροθυμία να παράσχετε ακριβείς και εξακριβωμένες πληροφορίες για τους κινδύνους ενός ιού που έχει ήδη σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο. Πρέπει να πάρετε σοβαρά αυτό το πρόβλημα προκειμένου να προστατέψετε την υγεία και τη ζωή των Μεξικανών», δήλωσε ο Βιβάνκο. Η συμπεριφορά του Λόπες Ομπραντόρ έρχεται σε αντίθεση με τα μέτρα που έλαβαν διάφορες πολιτείες της Ομοσπονδίας του Μεξικού που καλούν τους πολίτες εδώ και εβδομάδες να διατηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση ακόμη και τον εκούσιο περιορισμό στο σπίτι.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου