ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Περισσότεροι από 3 εκατ. Αμερικανοί αιτούνται επίδομα ανεργίας

κορονοϊός-περισσότεροι-από-3-εκατ-αμερ-145293

Ο κοροναϊός χτυπά την αμερικανική οικονομία, με τον αριθμό των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για το επίδομα ανεργίας να βρίσκεται στο μεγαλύτερο εβδομαδιαίο επίπεδο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια Αμερικάνοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα συγκριτικά με τους 282.000 της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για ένα δείγμα από τις τεράστιες συνέπειες που θα έχει στην οικονομία η εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού.

Τον Οκτώβριο του 1982 το ρεκόρ εβδομάδας ήταν στις 695.000 αιτήσεις, ενώ στην κρίση του 2009 και συγκεκριμένα τον Μάρτιο ο αριθμός αυτός είχε φτάσει στις 665.000.

ΠΟΕ: Παγκόσμια οικονομική ύφεση χειρότερη από το 2008

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου δήλωσε σήμερα την Τετάρτη ότι οι προβλέψεις δείχνουν ότι η οικονομική ύφεση και οι απώλειες θέσεων εργασίας που προκλήθηκαν από την πανδημία κορονοϊού θα είναι χειρότερες από την ύφεση του 2008.

“Οι πρόσφατες προβλέψεις προβλέπουν οικονομική ύφεση και απώλειες θέσεων εργασίας που σε χειρότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση πριν από δώδεκα χρόνια”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Roberto Azevedo σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του οργανισμού της Γενεύης.

Σύμφωνα με τον ΠΟΕ, συγκεκριμένες προβλέψεις δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, αλλά οι οικονομολόγοι του στο εσωτερικό αναμένουν “μια απότομη πτώση του εμπορίου”.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου