ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε σε χάρτη ποιες χώρες εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα στην μετακίνηση και ποιές όχι

δείτε-σε-χάρτη-ποιες-χώρες-εφαρμόζουν-145315

Ο χάρτης που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Les Echos δείχνει τις 3 κατηγορίες κρατών και τα μέτρα που έχουν λάβει για την μη μετάδοση του κορονοϊού. Στην πρώτη κατηγορία, είναι οι χώρες με μαύρο χρώμα, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ελλάδα και στις οποίες έχει διακοπεί και η οικονομική δραστηριότητα, αν οι δραστηριότητες δεν είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει μία κοινωνία, έχουν κλείσει τα σχολεία, υπάρχει απαγόρευση εξόδου, αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα. Σε αυτές συγκαταλέγονται και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με εξαίρεση τη Γερμανία, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ορισμένες Σκανδιναβικές χώρες.

Με κόκκινο χρώμα είναι οι χώρες όπου υπάρχει μερική απαγόρευση, και απλά έχουν δοθεί εντολές για να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους πολίτες. Σε αυτές συγκαταλέγονται μεγάλες χώρες όπως η Ρωσία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Και υπάρχουν και χώρες όπου δεν εφαρμόζονται μέτρα, ή η κάθε Πολιτεία εφαρμόζει τα δικά της μέτρα, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα περιοριστικά μέτρα σε διάφορες χώρες του κόσμου

Από το χτεσινό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας Les Echos. Με μαύρο βλέπουμε τα κράτη σε ‘ολική΄ απομόνωση, με παύση εργασιών επιχειρήσεων που θεωρούνται μη απαραίτητες για τη ζωή του κράτους, κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση εξόδου, αστυνομικό έλεγχο, πρόστιμα. Με κόκκινο βλέπουμε τα κράτη σε ‘μερική’ απομόνωση, με εφαρμογή μέτρων φυσικής αποστασιοποίησης.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου