ΔΙΕΘΝΗ

Ποια εταιρεία θα προσλάβει 100.000 υπαλλήλους που έμειναν άνεργοι εξαιτίας του κορονοϊού

ποια-εταιρεία-θα-προσλάβει-100-000-υπαλλήλο-145369

Ζούμε κλειδωμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους και η μοναδική μας επαφή με τον έξω κόσμο είναι τα delivery. Το δυστοπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας που κανείς δεν περίμενε γίνεται πραγματικότητα αυτήν την εποχή μέσω του κορονοϊού. Οι υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών είναι πιο χρήσιμες και αναγκαίες από ποτέ. Η Amazon, το μεγάλο αφεντικό στον χώρο, γνωρίζει τρομερή αύξηση των πωλήσεων και η μετοχή της βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε σταθερά ανοδική πορεία. O Jeff Bezos μπορεί να είναι χαρούμενος και να ετοιμάζει μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

“Αυτήν τη στιγμή άλλες επιχειρήσεις όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ αναγκάζονται να κλείσουν τις πόρτες του. Ελπίζουμε εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές τους να δουλέψουν με εμάς μέχρι να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις θέσεις εργασίας που είχαν πριν” έγραψε, σε μία από τις παραγράφους του ηλεκτρονικού μηνύματος που ανάρτησε στο προσωπικό του Instagram το βράδυ του Σαββάτου, ο ισχυρός άντρας της Amazon. Λίγο παρακάτω έκανε λόγο για 100.000 πιθανές προσλήψεις ανά τον κόσμο.

Όπως ήταν λογικό, η ίσως μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο δέχεται αυτές τις μέρες απίστευτες πιέσεις για να εξυπηρετήσει το κοινό. Είδη πρώτης ανάγκης που παλιότερα δεν απασχολούσαν μεγάλο μέρος των πωλήσεών της (χαρτί τουαλέτας, φάρμακα), τώρα ξαφνικά έχουν τρομερή ζήτηση. Μέχρι στιγμής, η Amazon δείχνει να τα καταφέρνει και να βγαίνει νικήτρια. Όσο για τις κακές εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων της για τις οποίες έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς, αυτές μοιάζουν, δυστυχώς, στην παρούσα φάση με ψιλά γράμματα. Ακόμα και ο Πρόεδρος Trump, όπως έγραψε ο Bezos, ευχαρίστησε την εταιρεία για τις υπηρεσίες της.

Για όσο καιρό διαρκεί η κρίση του κορονοϊού, η Amazon λογικά θα αυξάνει τα κέρδη της συσσωρεύοντας εξωπραγματικά ποσά. Έτσι, μπορεί οι 100.000 προσλήψεις να ακούγονται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά μάλλον δεν είναι. Οι αποθήκες της εταιρείας έχουν τεράστια ανάγκη από εργατικά χέρια. Ας ελπίσουμε μόνο ότι, όπως δήλωσε και ο ισχυρός της άντρας, θα τηρηθούν όλα τα στάνταρ ασφάλειας και υγιεινής και οι μισθοί των εργαζομένων θα είναι ανθρώπινοι. Γιατί, όπως είναι γνωστό, η κρίση για κάποιους είναι καταστροφή ενώ για άλλους είναι ευκαιρία.

esquire.com.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου