ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθησαν ενώ έκλεβαν μάρμαρα από την Παναγία των Παρισίων

συνελήφθησαν-ενώ-έκλεβαν-μάρμαρα-από-145439

Δύο άντρες συνελήφθησαν μετά από προσπάθεια να κλέψουν μάρμαρα από τον καθεδρικό ναό της μητρόπολης κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Παρισιού λόγω του κορονοϊού.

Οι κλέφτες είχαν αποσπάσει αρκετές πέτρες από το εμβληματικό κτίριο, ενδεχομένως με πρόθεση να τις πουλήσουν στη μαύρη αγορά. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά τον περασμένο Απρίλιο που άφησε βαριά κατεστραμμένο τον καθεδρικό ναό του Παρισιού, γίνονται πρωτοφανείς εργασίες αποκατάστασης.

Στη Γαλλία με τα αυστηρά μέτρα σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων κορονοϊού, αυτά τα οικοδομικά έργα έχουν σταματήσει.

Σύμφωνα με τη le parisien, που δημοσίευσε πρώτη την είδηση, οι δύο άντρες συνελήφθησαν από φύλακες που τους βρήκαν μεθυσμένους και κρυμμένους κάτω από ένα φύλλο μουσαμά.

“Η Νοτρ Νταμ ήταν πάντοτε ένας τόπος φαντασίας. Υπάρχει μια μαύρη αγορά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Notre-Dame. ’Κάποιος βρίσκει πέτρες από τον καθεδρικό να πωλούνται στο ebay”. Ο χώρος είναι κλειστός γιατί προτιμήθηκε να καθυστερήσουν τα έργα και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ένα άλλο κρίσιμο βήμα για τη σταθεροποίηση του κτιρίου περιλαμβάνει την απομάκρυνση των λιωμένων ικριωμάτων, βήμα το οποίο είχε προγραμματιστεί να αρχίσει την 23η Μαρτίου. Ωστόσο, οι υπάλληλοι αναγνώρισαν ότι είναι αδύνατο να προχωρήσουμε στο σχέδιο απομάκρυνσης χωρίς να παραβιάζουμε τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού και οι εργασίες αναμένεται να καθυστερήσουν.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου