ΔΙΕΘΝΗ

«Πρωτοφανή» μέτρα στη Ρωσία μετά τα 840 κρούσματα κορονοϊού και τους δύο νεκρούς

πρωτοφανή-μέτρα-στη-ρωσία-μετά-τα-840-κ-145800

Σε 840 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στη Ρωσία, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 182 νέα κρούσματα, πήραν εξιτήριο 10 άτομα, ενώ υπήρξαν δύο κρούσματα στη Μόσχα τα οποία κατέληξαν.

Συνολικά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 56 περιφέρειες της Ρωσίας, ενώ έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής 38 άτομα, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων, τα 189 κρούσματα καταγράφηκαν σε 18 περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων τα 136 στην Μόσχα, η οποία είναι η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 546 κρούσματα.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τη Μόσχα να πάρει την απόφαση να κλείσουν όλα τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα καταστήματα και τα πάρκα για μία εβδομάδα, και συγκεκριμένα από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου για «διακοπές κατ’ οίκον» όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και μετέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της πόλης.

«Οι περιορισμοί που εισάγονται σήμερα είναι πρωτοφανείς στη σύγχρονη ιστορία της Μόσχας και θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα για την καθημερινή ζωή κάθε ανθρώπου», δήλωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος Σεργκέι Σόμπιανιν. «Αλλά πιστέψτε με, είναι απολύτως απαραίτητοι για να επιβραδύνουν τη διάδοση της μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Από το lockdown εξαιρούνται τα μανάβικα και τα φαρμακεία, ενώ τα εστιατόρια που παραδίδουν φαγητό επιτρέπεται επίσης να παραμείνουν ανοιχτά. Οι κάτοικοι της Μόσχας παροτρύνθηκαν να απέχουν από τη συμμετοχή σε θρησκευτικούς χώρους.

Πούτιν: Προς το καλύτερο ο κορονοϊός στη Ρωσία

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό στην Ρωσία θα αλλάξει σίγουρα προς το καλύτερο, αλλά το ζήτημα βρίσκεται στο πόσο θα διαρκέσει, δήλωσε Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με επιχειρηματίες.

«Όταν η κατάσταση θα αλλάξει, και σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο, 100%» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα βρίσκεται φυσικά στη χρονική διάρκεια και στην μεταξύ μας αποτελεσματική συνεργασία».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σκληρότητα των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, επιτρέπει να επισπευσθεί η καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Τα μέτρα είναι αναγκαστικά και προσωρινά. Αλλά όσο λιγότερο διαρκέσουν τόσο πιο αποτελεσματικά θα είναι και, για να πούμε την αλήθεια, όσο πιο σκληρά είναι, τότε αυτή η περίοδος (των περιορισμών) θα μειωθεί» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό θα βελτιωθεί νωρίτερα από δύο-τρεις μήνες.

«Σε μερικές χώρες λένε ότι ο πόλεμος κατά του κορωνοϊού, τον χαρακτηρίζουν ‘πόλεμο’, θα είναι μακρύς, αλλά όταν βγούμε από αυτή την κατάσταση, και θα βγούμε σίγουρα, ελπίζω ότι αυτό θα γίνει νωρίτερα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε έναν επιχειρηματία που έκανε την πρόβλεψη ότι όλη αυτή η κρίση θα συνεχισθεί δύο με τρεις μήνες.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου