ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο με εκατοντάδες μετανάστες στην Ινδονησία

ναυάγιο-με-εκατοντάδες-μετανάστες-στ-411250

Μάχη με τα κύματα δίνουν οι λιμενικές αρχές της Ινδονησίας και τα σωστικά συνεργεία, ανοιχτά της Ιάβας, όπου βυθίστηκε πλοίο με εκατοντάδες μετανάστες.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των επιβατών του πλοίου, που χάθηκε στα παγωμένα νερά του ωκεανού, καθώς όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία άλλοι κάνουν λόγο για 250 και άλλοι μιλούν για 380 ή και παραπάνω μετανάστες.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 76 άνθρωποι ενώ τουλάχιστον 217 αγνοούνται. Το Assocciated Press κάνει λόγο για 250 επιβάτες εκ των οποίων μόνο οι 33 κατάφεραν μέχρι στιγμής να βγουν ζωντανοί.

Ανάμεσα, πάντως, στους εκατοντάδες μετανάστες, είναι και τουλάχιστον 50 παιδιά, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της χώρας.

Το πλοίο, χωρητικότητας περίπου 100 ατόμων, είχε υπερφορτωθεί τουλάχιστον στο διπλάσιο, και το Σάββατο έπεσε σε ισχυρή καταιγίδα, περίπου 32 χλμ ανοιχτά της Ιάβας. Τότε οι πανικόβλητοι επιβάτες άρχισαν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα το πλοίο να αναποδογυρίσει και να καταλήξει στο βυθό.

Σύμφωνα με τις ινδονησιακές αρχές το πλοίο μετέφερε μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν, αιτούντες οικονομικό και πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου