ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία:76 κρούσματα κορωνοϊού σε 5 περιφέρειες – Απαγορεύεται η είσοδος & έξοδος από τις περιοχές

ιταλία76-κρούσματα-κορωνοϊού-σε-5-περιφ-188902

Τα κρούσματα του κορωνοϊού , στην Ιταλία, μέχρι αυτή την στιγμή είναι 76, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

«Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παυθεί η εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου