ΔΙΕΘΝΗ

Προκαλεί η δικηγόρος του Γουάινστιν: Είναι απλώς …άπιστος στη γυναίκα του

προκαλεί-η-δικηγόρος-του-γουάινστιν-ε-191358

Με την πολύκροτη δίκη Γουάινστιν να φτάνει στο τέλος της ενώ μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στην εισαγγελέα Μέγκαν Χαστ που είπε στους ενόρκους πως “Στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα αντιληφθείτε ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι ένας τιτάνας του Χόλιγουντ αλλά ένας βιαστής” και την σιδηρά κυρία της υπεράσπισής του Ντόνα Ροτούνο να προκαλεί χωρίς ενδοιασμούς, μια νέα πτυχή διαμάχης φαίνεται να ξεδιπλώνεται στο δικαστήριο.

Η νέα συνέντευξη της Ροτούνο, μια ντροπή για τις γυναίκες

Ένα άρθρο της Ροτούνο στο οποίο υποστήριζε ότι οι γυναίκες ήξεραν που πήγαιναν όταν τον επισκέπτονταν στη σουίτα του σε διάφορα ξενοδοχεία για να μιλήσουν “για δουλειές” ανάγκασε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να πάρει θέση και να καλεί τους ενόρκους να μη λάβουν υπόψη τους οποιαδήποτε δήλωσή της. Η Ροτούνο δεν χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά μόνο την ίδια επιχειρηματολογία, αλλά προχώρησε και σε μια πιο προκλητική δήλωση λέγοντας ότι ο πελάτης της είναι ένοχος, μόνο και μόνο γιατί απάτησε τη σύζυγό του.

“Είναι ο Χάρβεϊ ένοχος επειδή διέπραξε αμαρτίες; Σίγουρα αλλά αυτό δεν τον κάνει εγκληματία. Είναι αμαρτία να απατάς τη σύζυγό σου” λέει η Ροτούνο και η δήλωση έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν. Μάλιστα στη συνέχεια δε δίστασε να να χρησιμοποιήσει σαν παράδειγμα την εφαρμογή Tinder, την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να βγουν ραντεβού στα τυφλά με κάποιον που γνώρισαν στην εφαρμογή.

Η Ροτούνο περιφρονεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου

Για να αποφύγει την δημόσια διαμάχη γύρω από το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και για να εξασφαλίσει την ηρεμία στη διάρκεια της διαδικασίας της δίκης ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε απαγορεύσει στη Ροτούνο να έχει επαφές με τα μέσα ενημέρωσης.

Η Ροτούνο φυσικά τον αγνόησε και κάνει τα πάντα προκειμένου να επηρεάσει όχι την κοινή γνώμη αλλά τις πέντε γυναίκες και επτά άνδρες ενόρκους πριν πάρουν μια απόφαση που θα κρίνει πολλά και θα έρθει ως επιστέγασμα και του κινήματος που δημιούργησε, του #MeToo. Η Ροτούνο έχει κάνει τα πάντα μέχρις σήμερα για να αποφύγουν οι ένορκοι να ασχολούνται με τον Γουάινστιν και να ασχοληθούν με τους μάρτυρες.

Τα ισόβια και η πρώην σύζυγος

Οι πέντε γυναίκες και οι επτά άνδρες ένορκοι θα αποφασίσουν – μπορεί και την επόμενη εβδομάδα – αν θα κρίνουν ένοχο ή όχι τον Γουάινσταϊν για δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και δύο κατηγορίες βιασμού. Αν το δικαστήριο κρίνει ένοχο τον Γουάινστιν κινδυνεύει να πάει ισόβια. Πέντε μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της δραστηριότητάς του τον Μάιο του 2018, η γυναίκα του επί μια δεκαετία, συνιδρύτρια του οίκου μόδας Marchesa και σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν, ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει.

“Είμαι πεπεισμένη ότι η Τζορτζίνα δεν ήξερε τίποτε για τη συμπεριφορά του συζύγου της, συνεπώς δεν θα έπρεπε να την καταδικάζουμε για ό,τι συνέβη”, έγραψε η Άννα Γουίντουρ. “Κανείς δεν θα έπρεπε να ευθύνεται για τις πράξεις του συντρόφου του. Αυτό που η Τζορτζίνα θα πρέπει να έχει είναι συμπόνια και κατανόηση”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου