ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συγκλονίζει 9χρονος-θύμα bullying: Θέλω με ένα μαχαίρι να πεθάνω

αυστραλία-συγκλονίζει-9χρονος-θύμα-bullying-191555

Οι διάστάσεις του σχολικού εκφοβισμού μπορεί να αποβούν σε πολλές περιπτώσεις μοιραίες. Συγκινεί το βίντεο που ανάρτησε στο Facebook μητέρα στην Αυστραλία, στο οποίο φαίνεται o εννιάχρονος γιος της, που πάσχει από νανισμό, να κλαίει σπαρακτικά λόγω του καθημερινού bullying που δέχεται στο σχολείο.

Η Γιαράκα Μπέιλς, θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, δήλωσε στο NITV ότι πήγε να πάρει τον γιο της, Κουάντεν, από το σχολείο του Μπρίσμπεϊν την Τετάρτη και είδε με τα μάτια της έναν άλλον συμμαθητή να τον κοροϊδεύει για το ύψος του.

Ο Κουάντεν γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό.

Όταν έφτασαν στο αμάξι, η Μπέιλς, μην μπορώντας να αντέξει πια την αγωνία του γιου της, τον βιντεοσκόπησε να κλαίει, ώστε να παροτρύνει και άλλους γονείς να αναλάβουν δράση ενάντια στον σκληρό εκφοβισμό που δέχεται ο Κουάντεν.

Συγκλονίζει ο εννιάχρονος: Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα πεθάνω

«Μόλις πήρα τον γιο μου από το σχολείο και είδα με τα μάτια μου το bullying που δέχεται. Θέλω όλοι να ξέρουν, γονείς, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι ποιο είναι το αποτέλεσμα του εκφοβισμού», είπε η Μπέιλς στο βίντεο.

«Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν».

Η απεγνωσμένη μητέρα εξηγεί στο βίντεο πως ο γιος της βιώνει καθημερινά κάτι τέτοιο και συχνά σκέφτεται ότι θέλει να πεθάνει.

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω» ακούγεται να λέει ο 9χρονος στο βίντεο με δάκρυα στα μάτια.

Το σπαρακτικό βίντεο έφτασε τις εννέα εκατομμύρια προβολές μέχρι την Πέμπτη. Αρκετά μέλη της κοινότητας, όπως αστέρες του ποδοσφαίρου, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Μπέιλς και τον Κουάντεν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου