ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση ενός γηπέδου μπάσκετ ανάμεσα σε πολυκατοικίες [εικόνες]

παρίσι-η-εντυπωσιακή-μεταμόρφωση-ενό-222828

Το δημοτικό γήπεδο μπάσκετ Pigalle Duperré βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες διαμερισμάτων, κοντά στην πλατεία Πιγκάλ στο Παρίσι.

Έχει γίνει τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς συνεχώς γίνεται καμβάς για δημιουργικές παρεμβάσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στην πλέον πρόσφατη κολεξιόν NIKE x Pigalle. Για το 2020, ο γαλλικός οίκος μόδας Pigalle, με επικεφαλής των Στεφάν Ασπούλ, συνεργάστηκε με το γραφείο ILL-STUDIO και τον κολοσσό αθλητικών ειδών για να «μακιγιάρουν» εκ νέου το γήπεδο μπάσκετ.

«Το γήπεδό μας στο Παρίσι έχει γεννήσει μια κοινότητα» εξηγεί ο Ασπούλ, μιλώντας στο Designboom για τη σύλληψη και εξέλιξη του πρότζεκτ. «Μεταμορφώσαμε ένα πάρκιγκ σε χώρο που εξέθρεψε μια οικογένεια και ενέπνευσε κόσμο. Ενώθηκαν όλες οι ανεπαίσθητες λεπτομέρειες που μπορούσαν να κάνουν αυτό το μαγικό. Για μένα, ήταν το καλύτερο μάθημα, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επεκτείνουμε αυτό το σχέδιο, να παραμείνει οργανικό, αυθεντικό και εστιασμένο».

Η σελίδα του 2020 στη «μεταμφίεση» του γηπέδου μπάσκετ στην Πιγκάλ θέλει διαβαθμίσεις χρωματικών τόνων και χρωματικούς όγκους να συνυφαίνονται με βέλη, σημεία της πρόσθεσης και στόχους τοξοβολίας. Με την καινούργια του όψη, το Pigalle Duperré άνοιξε την Τετάρτη, 22 του μηνός.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου