ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

ούρσουλα-φον-ντερ-λάιεν-ελπίζουμε-σύν-227770

Σύντομα ελπίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να συναφθεί η εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να μην υπάρξουν δασμοί για τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

«Είναι καλό να έχουμε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων, διότι θέλουμε να έχουμε μια συμφωνία σε μερικές βδομάδες, με την οποία θα κλείσουμε αυτό το θέμα», δήλωσε από το Νταβός η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πάντως, δεν διευκρίνισε πόσο ευρεία θα είναι η συμφωνία αυτή. «Έχω ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Οι εμπειρογνώμονές μας θα συναντηθούν, θα εξετάσουν τα δεδομένα, θα συσχετίσουν αριθμούς, θα θέσουν το θέμα της εντιμότητας από τις δύο πλευρές. Σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Κανείς δεν θα ωφεληθεί αν ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος.

Γι’ αυτό και είναι πιο έξυπνο να διαπραγματευτούμε αμέσως, να εξετάσουμε τα δεδομένα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να υπογράψουμε», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου