ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Αφηνιασμένος ταύρος ποδοπάτησε τον βασανιστή του σε ροντέο

ινδία-αφηνιασμένος-ταύρος-ποδοπάτησ-233429

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν την πρώτη ημέρα ενός παραδοσιακού φεστιβάλ ροντέο στη νότια Ινδία, διοργάνωση που καταγγέλλουν οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Το ετήσιο φεστιβάλ Τζαλικατού είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις αγροτικές περιοχές της πολιτείας Ταμίλ Ναντού, στη νοτιοανατολική Ινδία, όπου κατά τη διάρκεια του νεαροί άνδρες προσπαθούν να δαμάσουν έναν ταύρο με γυμνά χέρια.

Ένας χωρικός ηλικίας 40 ετών έχασε τη ζωή του, αφού τον ποδοπάτησε ένας ταύρος που είχε εξαγριωθεί από τη βουή των τυμπάνων, σύμφωνα με το γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Μουρουγκάν προσπάθησε να πιάσει τον ταύρο, όμως τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου», επισήμανε η πηγή.

Περίπου 66 άνδρες τραυματίστηκαν στην πόλη Μαντουράι, κατά την έναρξη του φεστιβάλ, 37 εξ’ αυτών στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ταύρους, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ιδιοκτήτες των βοοειδών ή θεατές, μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων καταγγέλλουν ότι οι ταύροι κακοποιούνται, κατηγορώντας τους κτηνοτρόφους ότι αναγκάζουν τους ταύρους να πιούν αλκοόλ για να χάνουν την ισορροπία τους ή τους ρίχνουν πιπέρι πριν τους αφήσουν ελεύθερους για να τους εκνευρίσουν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας είχε απαγορεύσει το φεστιβάλ το 2014, όμως, έπειτα από διαδηλώσεις, η κυβέρνηση του Ταμίλ Ναντού επέτρεψε το 2017 τη διεξαγωγή του.

[star.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου