ΔΙΕΘΝΗ

Συνέλαβαν 36 μεγαλομαφιόζους στο Παλέρμο

συνέλαβαν-36-μεγαλομαφιόζους-στο-παλέρ-415555

Αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από εκβιασμούς και εκμετάλλευση ακινήτων

Η αστυνομία του Παλέρμο της Σικελίας προχώρησε, με εντολή της τοπικής εισαγγελίας, σε τριάντα έξι συλλήψεις υπόπτων ως μαφιόζων- μελών της Κόζα Νόστρα, οργάνωσης του σικελικού οργανωμένου εγκλήματος. Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τις συλλήψεις έπειτα από πολύμηνες παρακολουθήσεις και την βιντεοσκόπηση συναντήσεων των φερόμενων ως μαφιόζων.

Οι ύποπτοι έδιναν ραντεβού για να γευματίσουν και να συζητήσουν τις στρατηγικές τους σε γνωστό εστιατόριο της πόλης και από το μενού, ως πρώτο ορεκτικό, δεν έλειπαν ποτέ πολλά ακριβά εδέσματα και κυρίως στρείδια, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές. Κατά τα στοιχεία που συνέλεξαν στην προανάκριση οι Καραμπινιέροι, η αστυνομία και η οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza, οι κατηγορούμενοι ως μεγαλομαφιόζοι που δρούσαν στις τρεις μεγαλύτερες περιοχές του Παλέρμο ήθελαν να καταφέρουν να ελέγξουν άμεσα μεγάλο μέρος του νέου εμπορικού κέντρου της πόλης και να εξασφαλίσουν τις εργολαβίες για το υπό ανέγερση στάδιο ποδοσφαίρου.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δυο πρόσωπα που επισήμως ουδεμία σχέση φέρονταν να έχουν έως τώρα με το οργανωμένο έγκλημα: πρόκειται για τον Καλότζερο Ντι Στέφανο, πρώην πρόεδρο του Χριστιανικού Κινήματος Εργαζομένων και για τον ιδιοκτήτη του καφέ-μπαρ του τωρινού σταδίου της πόλης, Τζοβάνι Λι Κάουσι.

Τα χρήματα που συνέρρεαν κάθε μήνα στα μαφιόζικα ταμεία, από χρηματικούς εκβιασμούς σε βάρος των εμπόρων και την ενοικίαση της ακίνητης περιουσίας, επενδύονταν απευθείας στην ιταλική πρωτεύουσα, κατά τις αρχές. Ενδεικτικό της “διπλής ζωής” των κατηγορουμένων ως ισχυρών μαφιόζων, θεωρείται το ότι ο Τζουζέπε Αρντουίνο, ένας από τους συλληφθέντες με ηγετική θέση στην πυραμίδα της εξουσίας του οργανωμένου εγκλήματος, επισήμως ήταν μόνον ένας απλός κλητήρας του ξενοδοχείου “Σαν Πάολο”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου