ΔΙΕΘΝΗ

Σιγκαπούρη: Βροχή οι αιτήσεις για την υιοθεσία νεογνού που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδών

σιγκαπούρη-βροχή-οι-αιτήσεις-για-την-υ-235809

Η διάσωση ενός νεογνού οι γονείς του οποίου το είχαν εγκαταλείψει σε κάδο απορριμμάτων στη Σιγκαπούρη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που προσφέρθηκαν να το υιοθετήσουν, σύμφωνα με τις αρχές.

Εκτός από τα πολλά αιτήματα για υιοθεσία, τουλάχιστον έξι γυναίκες έχουν γράψει επιστολή στην εφημερίδα The New Paper λέγοντας ότι θέλουν να φροντίσουν ή να υιοθετήσουν το μωρό.

«Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για το μωρό», δήλωσε η Σαχιράχ Σλαμάτ 34 ετών, σε σχόλιό της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα.

«Νιώθω μεγάλη ζήλεια όταν βλέπω έγκυες. Η αδελφή μου έχει πέντε παιδιά (…) Θέλουμε τόσο πολύ να αποκτήσουμε κι εμείς ένα», πρόσθεσε.

Εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας εντόπισαν το νεογνό που έκλαιγε μέσα σε μια ματωμένη σακούλα την ώρα που έψαχναν έναν κάδο απορριμμάτων.

Τοπικός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι αν δεν είχαν εντοπιστεί το νεογνό, μάλλον θα το είχε συνθλίψει το απορριμματοφόρο.

Πολλοί ήταν και αυτοί που επέκριναν την εγκατάλειψη του μωρού, ένα σπάνιο φαινόμενο στη Σιγκαπούρη. Ο πληθυσμός του νησιού είναι πλούσιος και γερνά με τον δεύτερο πιο γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως, μετά τη Νότια Κορέα, ενώ παράλληλα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννητικότητας στον κόσμο.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός γεννήσεων στη Σιγκαπούρη έπεσε το 2018 στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και οκτώ χρόνια.

Από την πλευρά του το υπουργείο Κοινωνικής και Οικογενειακής ανάπτυξης της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ζητήσει να υιοθετήσουν το μωρό, το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το συμβάν.

Αν και οι γονείς του βρέφους, που δεν έχουν κατονομαστεί από τις αρχές, έχουν γίνει στόχος έντονων επικρίσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι επισημαίνουν ότι πρέπει να πάψει να υπάρχει στίγμα εις βάρος των ανύπαντρων μητέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου