ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος ο επιχειρηματίας Τηλέμαχος Λαβίδας για το σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης

ένοχος-ο-επιχειρηματίας-τηλέμαχος-λα-236049

Ο γιος του Θανάση Λαβίδα, Τηλέμαχος Λαβίδας, θα παραμείνει προφυλακισμένος στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν έως ότου ανακοινωθεί η ποινή του, στις 17 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δικηγόροι του νεαρού επιχειρηματία θα αιτηθούν την προσωρινή αποφυλάκισή του με εγγύηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής που θα εκτίσει σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

Με δεδομένη την καταδίκη του, όμως, η δικαστής θεωρείται απίθανο να συναινέσει σε ενδεχόμενο αίτημα, τη στιγμή που δεν επείσθησαν οι 12 ένορκοι του δικαστηρίου του Μανχάταν.

Η υπεράσπιση του Τηλέμαχου Λαβίδα τόνισε επανειλημμένως ότι δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον του πελάτη τους, παρά μόνον υποθέσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα.

Τηλέμαχος Λαβίδας: Το χρονικό της δικαστικής περιπέτειας

Ήταν Οκτώβριος του 2019 οπότε ο Τηλέμαχος Λαβίδας συνελήφθη στο διαμέρισμα του φίλου του, Γιώργου Νίκα, στο Μανχάταν, στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση της “insider trading”, την οποία οι αμερικανικές αρχές ερευνούσαν από το 2013.

Για την ίδια υπόθεση της “εσωτερικής πληροφόρησης”, συνελήφθη στη Σερβία ο Ελβετός trader, Μαρκ Ντεμάν, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος, και ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται και ο Γιώργος Νίκας, με τις αμερικανικές αρχές να έχουν “παγώσει” τα περιουσιακά του στοιχεία και να τον αναζητούν, πιστεύοντας ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Όπως ανέφεραν τόσο το Bloomberg όσο και το Reuters, ο 54χρονος Νίκας κατηγορείται, επίσης, για εσωτερική πληροφόρηση.

Συνολικά οι αρχές των ΗΠΑ έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε έξι άτομα για εσωτερική πληροφόρηση, από την οποία αποκόμισαν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εναντίον του Joseph El-Khouri, 52 ετών, χρηματιστή, ο οποίος ζει στο Λονδίνο και το Μονακό. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο Λονδίνο και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του.

Το Bloomberg είχε ήδη αναφέρει ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εναντίον του τραπεζίτη και συμβούλου επενδύσεων της Goldman Sachs, Bryan Cohen, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες σε χρηματιστή στην Ελβετία. Ωστόσο, ο Cohen συνελήφθη, αλλά, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 750.000 δολαρίων.

πηγή: Bloomberg.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου