ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Οκτώ άνθρωποι στο νοσοκομείο επειδή έφαγαν παέγια που είχε μέσα κάνναβη

ισπανία-οκτώ-άνθρωποι-στο-νοσοκομείο-237506

Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στην Λανθαρότε των Κανάριων Νήσων της Ισπανίας, έπειτα από την κατανάλωση «τεράστιας» ποσότητας κάνναβης, η οποία «βρισκόταν μέσα σε παέγια», που τους σερβιρίστηκε σε μπαρ της περιοχής. Αρκετοί παραπονέθηκαν για αδιαθεσία, ενώ άλλοι ανέφεραν πως αισθάνθηκαν μια περίεργη «ευφορία».

Αυτοί που αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ από τις πρώτες τους μαρτυρίες, το ναρκωτικό που τους παίραξε, βρισκόταν, πιθανότατα, μέσα στην παέγια που έφαγαν στο μπαρ που βρέθηκαν. Η διευθύντρια της κλινικής ανέφερε πως οι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στην κατανάλωση κάνναβης, χωρίς να έχει προκύψει επίσημη επιβεβαίωση για το αν η κάνναβη ήταν κρυμμένη μέσα στο φαγητό τους.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου τόνισε πως και οι οκτώ ασθενείς, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο, έχουν λάβει, πλέον, εξιτήριο. Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, έκατσαν να φάνε και παρήγγειλαν την «αμαρτωλή» παέγια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

«Αφού έφαγαν και πήγαν στο σεμινάριο, ξεκίνησαν να αισθάνονται αδιαθεσία, άλλοι βρίσκονταν σε κατάσταση ευφορίας και κάποιοι είχαν αυξημένους καρδιακούς παλμούς, με συνέπεια να καλέσουν ασθενοφόρο» πρόσθεσε η διευθύντρια της κλινικής. «Μας είπαν πως δεν κατανάλωσαν κάνναβη εν γνώσει τους» συμπλήρωσε.

Οι γιατροί απέκλεισαν την περίπτωση δηλητηριασμένου φαγητού, καθώς κανείς από τους ασθενείς δεν έκανε εμετό, ενώ ο ιδιοκτήτης του μπαρ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στο συμβάν και ζήτησε να αποκλειστεί ο χώρος των προμηθειών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υγειονομικές έρευνες.

Τη Δευτέρα, δυο αστυνομικοί και ένας υπάλληλος από το υπουργείο Υγείας της χώρας, βρέθηκαν στο εστιατόριο για τους ελέγχους, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάνναβη σε κάποια από τις πρώτες ύλες.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου