ΔΙΕΘΝΗ

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ο γιατρός του Michael Jackson

σε-τέσσερα-χρόνια-φυλάκιση-ο-γιατρός-τ-415785

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο του Michael Jackson καταδικάστηκε ο Conrad Murray, ο γιατρός του διάσημου τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουνίου του 2009.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Murray κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση υποστήριζε ότι ο βασιλιάς της ποπ πήρε μόνος του τη μοιραία δόση του φαρμάκου propofol.

Το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται κατ’ οίκον και χωρίς παρακολούθησε από ιατρικά μηχανήματα, κάτι που αμέλησε ο γιατρός. Ο Conrad Murray είχε συμφωνήσει με τον τραγουδιστή να τον αναλάβει ενόψει της μουσικής επιστροφής του με τη συναυλία στο Λονδίνο. Ο Μάρεϊ θα λάμβανε μηνιαίο μισθό 150.000 δολαρίων για να φροντίζει τον Michael Jackson.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η αλόγιστη χρήση του αναισθητικού φαρμάκου που έδινε ο Murray στον Michael Jackson για να κοιμηθεί -χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό παρακολούθησης- οδήγησαν στο θάνατο του τραγουδιστή.

Σύμφωνα με μια σημαντική μαρτυρία μάλιστα, ο Murray έδινε στον Jackson propofol κάθε βράδυ τους δύο τελευταίους μήνες, πριν ο τραγουδιστής φύγει από τη ζωή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου