ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανήρτησε φωτογραφία πτώματος στο Twitter για να επιτεθεί στην Πελόζι! [εικόνες]

ο-τραμπ-ανήρτησε-φωτογραφία-πτώματος-238366

Τη φρικιαστική φωτογραφία ενός αιμόφυρτου πτώματος πάνω σ’ έναν μεταλλικό φράκτη ανήρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση κατά της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Στη λεζάντα που συνοδεύει την αποκρουστική εικόνα – προφανώς κάπου αντικυβερνητικού διαδηλωτή που σκοτώθηκε στο Ιράν – ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει ανοικτή κόντρα με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του στη Γερουσία, έγραψε: «Ερώτηση: Ποιος στην Αμερική υποστηρίζει αυτό το έγκλημα των μουλάδων; Απάντηση: Η Νάνσι Πελόζι #NancyPelosiFakeNews #IranProtests2020 #IranPortests».

Μάλιστα ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ανήρτησε και μια φωτογραφία της Προέδρου της Βουλής και του επικεφαλής της Μειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ – επίσης Δημοκρατικού – με παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία. Στο συγκεκριμένο tweet ο Τραμπ κατηγόρησε το «διεφθαρμένο» Δημοκρατικό Κόμμα ότι «σπεύδει να σώσει τους αγιατολάδες».


Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο Ιράν μετά την ανάληψη από το στρατό της ευθύνης για την κατάρριψη του ουκρανικού boeing, τη νύχτα που η Τεχεράνη εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για τον θάνατο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Η Πελόζι καταδίκασε την απόφαση του Τραμπ να διατάξει την εξόντωση του Σουλεϊμανί, υποστηρίζοντας ότι έτσι έφερε τις ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου με το Ιράν. Κι αναμένεται να καταθέσει τώρα -ενδεχομένως και σήμερα – στη Γερουσία το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεσα επικείμενη διεξαγωγή δίκης για την καθαίρεσή του. Ο Τραμπ δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για τη διαδικασία παραπομπής του, που δηλητηριάζει το τέλος της πρώτης του θητείας στην προεδρία, η οποία ελπίζει ότι δεν θα είναι η τελευταία. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία κι ως εκ τούτου θεωρείται απίθανο να συγκεντρωθούν τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνται για την καθαίρεση του Τραμπ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου