Οδηγός χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και τράκαρε με περιπολικό

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-11, 16:22:31
Οδηγός χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και τράκαρε με περιπολικό

Άλλο ένα ατύχημα με Tesla καταγράφηκε στη λίστα αυτών που έγιναν με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, autopilot.

Το συγκεκριμένο Model 3 κατέληξε πάνω σε ένα σταθμευμένο περιπολικό σε έναν αυτοκινητόδρομο του Connecticut στις ΗΠΑ. Το περιπολικό είχε σταματήσει στην αριστερή λωρίδα του δρόμου με αναμμένους τους φάρους για να προσφέρει βοήθεια στον οδηγό ενός SUV που είχε πρόβλημα.

O οδηγός του Tesla που είχε ενεργοποιήσει το autopilot, είπε πως τη στιγμή της σύγκρουσης είχε γυρίσει το κεφάλι του πίσω για να δει τον σκύλο του που είχε στο πίσω κάθισμα.

Το σύστημα αυτόματης οδήγησης δεν αναγνώρισε το σταματημένο περιπολικό ως εμπόδιο με αποτέλεσμα να μην κόψει ταχύτητα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και ο οδηγός δεν αντελήφθη το περιπολικό με τους αναμμένους φάρους.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία οι ζημιές στο Tesla είναι μεγάλες και αντίστοιχες είναι και αυτές στο περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο με την πρόσκρουση έπεσε πάνω στο SUV.

Ευτυχώς, ο αστυνομικός που εκείνη την ώρα ήταν έξω από το αυτοκίνητο δεν τραυματίστηκε, αλλά ούτε και οι οδηγοί των άλλων οχημάτων.

[drive.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=