ΔΙΕΘΝΗ

Στους 18 οι νεκροί στην Αλβανία, ανάμεσά τους και 3 παιδιά

στους-18-οι-νεκροί-στην-αλβανία-ανάμεσά-290400

Σε 18 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία και περισσότεροι απο 600 είναι οι τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σοβαρά. Δυστυχώς μέχρι στιγμής στα θύματα συγκαταλέγεται και τρία παιδιά, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σ΄ ένα σύντομο διάγγελμα μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανέφερε ότι μέχρι τώρα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 41 άτομα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα δεκάδες άλλα.

Την ίδια στιγμή ο στρατός κατασκευάζει με σκηνές πρόχειρα κέντρα όπου θα στεγαστεί ο μεγάλος αριθμός των άστεγων. Όπως είναι γνωστό η επιστροφή στα σπίτια είναι δύσκολη εφόσον ο κίνδυνος παραμένει ορατός λόγω των πιθανών συνεπειών από την μετασεισμική ακολουθία.

Επιπλέον τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν αιτήματος των Αλβανικών αρχών, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο “ΑΤΑ”.

Το σύστημα Copernicus έχει ενεργοποιηθεί για την παραγωγή δορυφορικών εικόνων των πληγεισών ζωνών ενώ το κέντρο συντονισμού έκτακτης ανάγκης 24/7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε επαφή με τις Αλβανικές αρχές και συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση. Η ΕΕ θα αναπτύξει, επίσης, ομάδα πολιτικής προστασίας για να βοηθήσει τις αρχές να συντονίσουν την απάντηση και να αξιολογήσουν τις υλικές ζημιές.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου