ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου μετά την ρατσιστική επίθεση δώρισε το κατάστημα στους υπαλλήλους του

γερμανία-ο-ιδιοκτήτης-του-εστιατορίο-300917

Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του εστιατορίου μετά την επίθεση, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παρέδωσε στα δύο αδέρφια Ισμέτ και Ριφάτ Τεκίν έναν φάκελο με μια επιστολή και ένα κλειδί.

Ο ιδιοκτήτης του τουρκικού εστιατορίου στο Χάλε, το οποίο έγινε τον περασμένο μήνα στόχος δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης, δώρισε το κατάστημα στους δύο υπαλλήλους του που είχαν βάρδια την συγκεκριμένη μέρα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του εστιατορίου μετά την επίθεση, κατά την οποία ένας 20χρονος πελάτης βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας νεοναζιστής που είχε προηγουμένως επιτεθεί σε Συναγωγή και είχε σκοτώσει μία γυναίκα τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παρέδωσε στα δύο αδέρφια Ισμέτ και Ριφάτ Τεκίν έναν φάκελο με μια επιστολή και ένα κλειδί.

«Εύχομαι στους διαδόχους μου πολλή δύναμη για να ξεπεράσουν τα τρομερά γεγονότα της 9ης Οκτωβρίου και ελπίζω να έχουν πολλούς πελάτες από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες», έγραψε ο Ιτσέτ Κατζάκ απευθυνόμενος στους πρώην υπαλλήλους του, παραδίδοντάς τους το κλειδί του καταστήματος.

Ένας τοίχος του εστιατορίου έχει πλέον αφιερωθεί στα θύματα της επίθεσης, ενώ το φαγητό διατίθετο δωρεάν σε όλους τους πελάτες το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο δολοφόνος συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις του είχαν αντισημιτικά και ακροδεξιά κίνητρα, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει στην γερμανική κοινή γνώμη έντονη ανησυχία σχετικά με την όλο και πιο βίαιη ακροδεξιά σκηνή της Γερμανίας.

skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου