ΔΙΕΘΝΗ

Τι συμβαίνει όταν δεν πληρώνει κάποιος εισιτήριο στο μετρό της Νέας Υόρκης

τι-συμβαίνει-όταν-δεν-πληρώνει-κάποιο-302216

Ενας νεαρός 19 ετών κάθεται μόνος του στη μέση ενός συρμού του μετρό της Νέας Υόρκης με τα χέρια ψηλά ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες τον παρακολουθούν την ώρα που σχεδόν μια ντουζίνα αστυνομικοί τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι ένστολοι εισβάλλουν στο τρένο, τον πετούν κάτω, τον ακινητοποιούν και του περνούν χειροπέδες ενώ αυτός φωνάζει στο άναυδο πλήθος «καλέστε την μαμά μου».

Ποιο ήταν, λοιπόν, το «έγκλημα» που είχε διαπράξει; Δεν είχε πληρώσει το εισιτήριο αξίας 2,30 ευρώ. Οι αστυνομικοί τον έψαξαν μήπως έχει πάνω του όπλο αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Η μόνη κατηγορία που μπορούσαν να του προσάψουν ήταν η λαθρεπιβίβαση.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, στον σταθμό Franklin Avenue του Μπρούκλιν και καταγράφηκε από έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ανάρτησε το επίμαχο βίντεο στο twitter, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης διευκρίνισε με σχετική ανακοίνωση ότι ένας μάρτυρας είχε δηλώσει νωρίτερα στους αξιωματικούς ότι ο Αντριαν Νάπιερ έφερε πάνω του πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, οι αξιωματικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον 19χρονο, λίγο αργότερα, αλλά μπήκε μέσα στον σταθμό του μετρό. Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί τον περίμεναν στην επόμενη στάση και τον συνέλαβαν με πρωτοφανή αγριότητα.

Το αρμόδιο συμβούλιο εξέτασης καταγγελιών της Νέας Υόρκης, διερευνά τους ισχυρισμούς για παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας στο περιστατικό.

Πηγή: Independent,HuffPost Greece

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου