ΔΙΕΘΝΗ

Γκέι μήνυσε εταιρεία για μείωση του μισθού ώστε να είναι ίσιος με των θηλυκών

γκέι-μήνυσε-εταιρεία-για-μείωση-του-μι-303057

Μήνυση στην εταιρεία στη Νέα Υόρκη στην οποία εργαζόταν κατέθεσε ο ομοφυλόφιλος Γουέσλεϊ Γουερνέκε γιατί όπως αναφέρει στο κείμενο του μείωσαν το μισθό στο μισό προκειμένου να είναι ίδιος «με των άλλων γυναικών στο γραφείο».

Ο Γουερνέκε ο οποίος κατηγορεί τους εργοδότες του για διακρίσεις, υποστηρίζει, επίσης, ότι στόχος τους ήταν να τον υποβαθμίσουν από τη στιγμή που έμαθαν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο ίδιος περιγράφει ότι μια εβδομάδα μετά την πρόσληψή του, οι συνάδελφοί του άρχισαν να σχολιάζουν το «κοριτσίστικο» δαχτυλίδι αρραβώνων του προσθέτοντας ότι όταν τον ρώτησαν αν φοράει το ίδιο η γυναίκα του εκείνος απάντησε ότι το φοράει ο σύντροφός του, Έβαν.

Ο Γουερνέκε υποστήριζει ότι από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν καθώς άρχισαν να τον αποκλείουν από συναντήσεις και εξόδους μετά τη δουλειά.

Όταν, δε, κάλεσε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου για ενημέρωση, του ανακοίνωσαν ότι ο μισθός του μειώθηκε πάνω από 50%, από τα 145.000 δολάρια στα 70.000 δολάρια.

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ με τη σκέψη ότι πληρωνόσουν περισσότερα από τις άλλα θηλυκά στο γραφείο» φέρεται να είπε, μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στον Γουερνέκε.

Ο δυσαρεστημένος υπάλληλος γράφει, επίσης, στη μήνυσή του ότι τελικά ο μισθός του μειώθηκε στα 58.000 δολάρια.

Οι δικηγόροι της εναγόμενης εταιρείας, πάντως, μιλώντας στο NBC χαρακτήρισαν «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του Γουερνέκε.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου