ΔΙΕΘΝΗ

Ενοχος για 7 κατηγορίες πρώη συνεργάτης του Τραμπ -Ο σύνδεσμός του με το WikiLeaks

ενοχος-για-7-κατηγορίες-πρώη-συνεργάτη-303334

Ο πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, κρίθηκε ένοχος και για τις επτά κατηγορίες που τον βάραιναν.

Ο 67χρονος βετεράνος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δικαζόταν για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, παρακώλυση δικαιοσύνης και εκφοβισμό μάρτυρα. Η απόφαση των ενόρκων, που συνεδρίαζαν 2 ημέρες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον Τραμπ, την περίοδο που είναι αντιμέτωπος με την έρευνα του Κογκρέσου για την υπόθεση της Ουκρανίας.

Ο σύνδεσμος του Τραμπ με το WikiLeaks

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ρότζερ Στόουν προέκυψαν έπειτα από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την υπόθεση της ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016 ο Στόουν έπαιζε τον ρόλο του «αγγελιαφόρου» μεταξύ του WikiLeaks και του επιτελείου του Τραμπ.

Ο Ρότζερ Στόουν είναι ο έκτος άνθρωπος που συνδέεται με τον Τραμπ και το επιτελείο του, που κρίνεται ένοχος ή δηλώνει ένοχος για ποινικό αδίκημα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι εισαγγελείς- σύμφωνα με το ΑΠΕ- υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο Στόουν είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές που είχε με τον WikiLeaks, τον ιστότοπο που έδωσε στη δημοσιότητα τα υποκλαπέντα email της Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου