ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια – Δυο νεκροί μαθητές

ηπα-πυροβολισμοί-σε-σχολείο-στην-καλι-304716

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου – Δυο νεκροί μαθητές και τρία άτομα σε σοβαρή κατάσταση

Συναγερμός στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια, καθώς οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν κλήσεις γύρω στις 8 το πρωί (ώρα ΗΠΑ) για περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο.

Από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δυο μαθητές (ένα 14χρονο αγόρι και μια 16χρονη κοπέλα) υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ABC 7. Υπάρχουν άλλοι τρεις τραυματίες, δυο κορίτσια, 14 και 15 ετών κι ένα αγόρι 14 ετών.

Νωρίτερα, η ενημέρωση από την πυροσβεστικη υπηρεσία του Λος Άντζελες, έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες με τους δυο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Άλλες αναφορές μιλούσαν για επτά τραυματίες.
Στο μεταξύ, οι αρχές επιβολής του νόμου έκαναν γνωστό πως προχώρησαν στη σύλληψη του βασικού υπόπτου, ενός 16χρονου ασιατικής καταγωγής που φορούσε μαύρο καπέλο. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο δράστης είναι μαθητής του σχολείου, ενώ δεν υπήρξε συνεργός. Από την εξέταση βίντεο, το οποίο προέκυψε από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί ανέφεραν πως διέκριναν τον δράστη να βγάζει το όπλο από την τσάντα του, να πυροβολεί πέντε άτομα και στη συνέχεια να το στρέφει στον εαυτό του και να αυτοπυροβολείται στο κεφάλι.
“Δεν συνιστά πλέον απειλή”, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο ένα στέλεχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι ο δράστης είναι νεκρός, ωστόσο το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες διευκρίνισε ότι έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σε τοπικό νοσοκομείο. Στο μεταξύ, η κοπέλα και η μητέρα του δράστη ανακρίνονται.
«Είδα μια ομάδα κοριτσιών να τρέχουν, μου είπαν πως είδαν κάποιον να κυκλοφορεί με όπλο μέσα στον χώρο του σχολείου. Μετά είδα 20 παιδιά να τρέχουν προς την έξοδο» ανέφερε μαθητής του σχολείου.


Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν μαθητές να περπατούν σε σειρά πίσω από ένοπλους αξιωματικούς της αστυνομίας και με τα χέρια τους σηκωμένα στον αέρα. Άλλοι μαθητές τοποθετήθηκαν σε γκρουπ και μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα στο χώρο στάθμευσης του σχολείου.

Ο σερίφης της κομητείας του Λος Αντζελες κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να αμπαρώσουν τις πόρτες τους.

Τόσο το σχολείο στο οποίο εξελίχθηκε το περιστατικό, όσο και άλλα που βρίσκονται στην περιοχή, εκκενώθηκαν και διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Η επίθεση αυτή φέρει όλα τα χαρακτηριστικά σημάδια άλλης μιας επίθεσης μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βίας, ιδίως στα σχολεία, έχουν αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο των όπλων και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να οπλοφορούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου