ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 20 τραυματίες στον «δρόμο του θανάτου»

σλοβακία-τουλάχιστον-12-νεκροί-και-20-τρα-306087

Σύμφωνα με την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες διάσωσης στη Σλοβακία, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τέσσερις έφηβοι, και 20 τραυματίστηκαν.

Αρχικά η αστυνομία είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα αποκαλείται “δρόμος θανάτου” από τους κατοίκους της περιοχής λόγω των πολλών θυμάτων των τροχαίων που είχαν καταγραφεί εκεί. Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο μετά την διάνοιξη το 2012 μιας άλλης περιφερειακής οδού και τη μείωση της κυκλοφορίας αλλά το όνομα έμεινε στον δρόμο, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν 12 νεκροί και 20 τραυματίες στο τροχαίο αυτό”, ανακοίνωσε η υπηρεσία πυροσβεστών και διασωστών της σλοβακικής αστυνομίας στη σελίδα της στο Facebook.

“Τουλάχιστον τέσσερις έφηβοι” περιλαμβάνονται στους νεκρούς, δήλωσε η υπουργός Υγείας Αντρέα Καλάβσκα, που μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Το λεωφορείο που πραγματοποιούσε μια τακτική τοπική σύνδεση μετέφερε κυρίως μαθητές γυμνασίου, σύμφωνα με τον Μίχαλ Βάργκα, εκπρόσωπο των πυροσβεστών της δυτικής πόλης Νίτρα.

Σλοβακία: Οι πρώτες λεπτομέρειες της τραγωδίας

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε προάστιο της πόλης αυτής, περίπου 80 χλμ. ανατολικά της Μπρατισλάβα, γύρω στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).

Το φορτηγό που μετέφερε χώμα και πέτρες “‘πιθανόν ήταν υπερφορτωμένο”, πρόσθεσε ο Βάγκρα τονίζοντας ότι τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Markiza, το φορτηγό γλίστρησε στα πλάγια, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε στο λεωφορείο, πριν αυτό συντριβεί σε χαντάκι που ήταν κατά μήκος του δρόμου.

Οι εικόνες που προβλήθηκαν σε άλλα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ένα φορτηγό πεσμένο στα πλάγια και το λεωφορείο να βρίσκεται μέσα στο χαντάκι.

“Αρκετοί τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες μέσα σε κινητή μονάδα πρώτων βοηθειών. Μια σκηνή για τους διασώστες και τους τραυματίες στήνεται αυτή τη στιγμή”, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Αρκετοί άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο λεωφορείο μετά τη σύγκρουση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Άρον – άρον επιστρέφει από την Κύπρο ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Τριάντα πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο και ελικόπτερα διάσωσης έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος. Τραυματίες και οι οικογένειες των θυμάτων δέχονται υποστήριξη από ψυχολόγους.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν την επιχείρηση διάσωσης. Ωστόσο, οι διασώστες λένε ότι δεν έβρεχε όταν σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ο πρωθυπουργός Πέτερ Πελεγκρίνι ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει μια ημέρα νωρίτερα την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο για να επιστρέψει στη Σλοβακία και να μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος.

Είναι το πιο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώνεται στη Σλοβακία από το 2009, όταν αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε λεωφορείο προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου