Μαδούρο: «Εξελίσσεται πραξικόπημα κατά του Μοράλες στη Βολιβία»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-11, 07:00:04
Μαδούρο: «Εξελίσσεται πραξικόπημα κατά του Μοράλες στη Βολιβία»

Στήριξη από τον Νικολάς Μαδούρο δέχεται ο Εβο Μοράλες, ο οποίος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε παραίτηση και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για «πραξικόπημα» το οποίο είναι σε εξέλιξη, την ώρα που ο Μοράλες προχώρησε στην απόφαση να παραιτηθεί μετά από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, που αμφισβητούσε την επανεκλογή του, τη στάση μονάδων της αστυνομίας και την εγκατάλειψή του από τον στρατό.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά το πραξικόπημα εναντίον του αδελφού προέδρου Εβο Μοράλες», ανέφερε ο Μαδούρο, σύμμαχος του αυτόχθονα βολιβιανού ηγέτη, καλώντας σε «κινητοποίηση για να απαιτηθεί να προφυλαχθεί η ζωή των αυτοχθόνων βολιβιανών λαών», θυμάτων του «ρατσισμού».

Στήριξη στον Μοράλες πρόσφερε και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες κάνοντας επίσης λόγο για πραξικόπημα.

«Στη Βολιβία έγινε πραξικόπημα με τη συντονισμένη δράση βίαιων πολιτών, στελεχών της αστυνομίας τα οποία στασίασαν και την παθητικότητα του στρατού. Πρόκειται για ένα πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Έβο Μοράλες, ο οποίος είχε προκηρύξει νέα εκλογική διαδικασία», ανέφερε ο Φερνάντες, περονιστής κεντροαριστερός ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του τη 10η Δεκεμβρίου.

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=