ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Εγκατέλειψαν βρέφος που πάσχει από σπάνια ασθένεια σε νοσοκομείο

ιταλία-εγκατέλειψαν-βρέφος-που-πάσχε-313157

Ένα βρέφος που γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια σε ένα νοσοκομείο στο Τορίνο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του προβλήματος του αυτού, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζιοβανίνο, που είναι τεσσάρων μηνών, πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου, μια γενετική ανωμαλία η οποία προκαλεί μεγάλη πύκνωση σχεδόν σε όλο το δέρμα του σώματος από τη στιγμή της γέννησης.

Το δέρμα δημιουργεί μεγάλα ακαθόριστου τύπου σχήματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους, από βαθιές ρωγμές. Αυτό, κατ’επέκταση, επηρεάζει και και το μέγεθος των βλεφάρων, της μύτης, του στόματος και των αυτιών, ενώ και η κίνηση χεριών και ποδιών περιορίζεται. Η περιορισμένη κίνηση του θώρακα, μπορεί να προκαλέσει και δυσκολία στην αναπνοή, σε κάποιες περιπτώσεις.

Oι μαίες στο μαιευτήριο που γεννήθηκε το φροντίζουν καθημερινά από τον Αύγουστο, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει για πόσο το μωράκι θα μένει εκεί.

Κανείς επίσης δεν γνωρίζει πού είναι οι γονείς του.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που το άφησαν, πιθανότατα είναι η πάθηση, το μόνο σίγουρο είναι πως το έχουν εγκαταλείψει», ανέφερε ένας από τους νοσηλευτές στο μαιευτήριο Αγία Άννα.

Οι τοπικές Αρχές έχουν γνώση της κατάστασης και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των γονέων.

Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο υιοθεσίας του μωρού.

Ο Τζιοβανίνο προσωρινά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των νεογνών του νοσοκομείου ενώ οι νοσηλευτές καθημερινά του κάνουν μασάζ με μια ειδική αλοιφή ώστε να μην αλλοιωθεί το δερματάκι του.

Από τότε που έγινε γνωστή η ιστορία του μωρού, πλήθος κόσμου επισκέπτεται το νοσοκομείο εκφράζοντας την επιθυμία του να υιοθετήσει το μικρό παιδάκι.

(Με πληροφορίες από BBC)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου