ΔΙΕΘΝΗ

Διάσημη drag queen ο γιος του προέδρου της Αργεντινής

διάσημη-drag-queen-ο-γιος-του-προέδρου-της-αργε-318505

Ο γιος του προέδρου της Αργεντινής είναι drag queen και οι πολιτικοί του αντίπαλοι πνέουν τα μένεα εναντίον του

Το όνομά της είναι DYHZY και την ακολουθούν 157.000 χρήστες στο Instagram. Πολλοί από τους followers ίσως δεν γνωρίζουν ότι η μακιγιαρισμένη περσόνα που βλέπουν στις φωτογραφίες είναι στην πραγματικότητα ο Estanislao Fernàndez, ο 24χρονος γιος του προέδρου της Αργεντινής, Alberto Fernàndez.

Ο 60χρονος πολιτικός είναι σχετικά νέο πρόσωπο στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής της χώρας, αλλά έχει «πάρει επάνω του» ένα μεγάλο βάρος των πολιτικών προβλημάτων και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Αργεντινή. Μια χώρα στην οποία τουλάχιστον 10 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Αλμπέρτο Φερνάντες (Alberto Fernàndez) εξελέγη πρόεδρος της χώρας τον Οκτώβριο του 2019. Νωρίτερα ήταν επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου της Αργεντινής (όπως ο πρωθυπουργός), την περίοδο από το 2003 ως το 2008.

Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στις 2 Απριλίου 1959 και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του. Σταδιοδρόμησε ως καθηγητής Ποινικού Δικαίου. Επίσης, διέπρεψε στον ασφαλιστικό και τον ιδιωτικό τομέα, αποσπώντας βραβεία.

Η DYHZY εμπνέεται από τον Πίκατσου, τα Hot Wheelz, τη Βικτόρια Μπέκαμ και τον Joker, αλλά στην προσωπική της ζωή είναι απόλυτα low profile.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος περιέγραψε τον γιο του ως «ένας από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Ο γιος μου είναι ακτιβιστής και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της κοινότητας στην οποία ανήκει. Θα ανησυχούσα αν ο γιος μου ήταν εγκληματίας, αλλά είναι ένας σπουδαίος άνδρας. Σε εκείνον τον κόσμο, για τον οποίο δεν γνωρίζω πολλά, είναι ένα πρόσωπο αξιοσέβαστο και αναγνωρίσιμο. Είμαι περήφανος για τον γιο μου».

Ο Estanislao Fernàndez καλεί τις κοινότητες LGBT+ Αργεντινής και Βραζιλίας να παλέψουν κατά της προκατάληψης

Οι πολιτικοί γείτονες της Αργεντινής δεν είναι θετικά διακείμενοι στον πρόεδρο Φερνάντεζ. Μετά τη νίκη του, ο γιος του Βραζιλιάνου προέδρου Μπολσονάρου, Eduardo έκανε ένα προκλητικό tweet, συγκρίνοντας τους δύο γιους. Ο ένας ντυμένος Πίκατσου και ο άλλος με όπλα.

Η απάντηση ήρθε από τον Estanislao, επίσης μέσω Twitter: «Αδέρφια από τη Βραζιλία, είμαστε μαζί σε αυτό τον αγώνα. Σας αγαπώ».

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου