ΔΙΕΘΝΗ

Ανατροπή στον θάνατο του Επσταϊν: «Μοιάζει περισσότερο με δολοφονία παρά με αυτοκτονία»

ανατροπή-στον-θάνατο-του-επσταϊν-μοι-321344

Μια νέα διάσταση έρχεται να δώσει στην υπόθεση θανάτου του μεγαλοεπιχειρηματία Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος περίμενε να δικαστεί με την κατηγορία της σωματεμπορίας ανηλίκων, ένας ιατροδικαστής.

Τον Αύγουστο και λίγο πριν όμως βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο Επστάιν βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του. Ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία. Όπως λοιπόν αναφέρει τώρα ο ιατροδικαστής Μάικλ Μπάντεν, ίσως δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για δολοφονία και συγκεκριμένα για στραγγαλισμό.

Με αυτόν τον τρόπο ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις θεωρίες συνωμοσίες για τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη.

Ο Μπάντεν, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλές μεγάλες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της 50ετούς καριέρας του, προσελήφθη από τον αδερφό του Έπσταϊν για να επιβλέψει τη νεκροψία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάντεν υπήρξε ιατροδικαστής σε υποθέσεις όπως αυτή της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Ο Τζέι Σίμπσον και πολλών άλλων. Στην καριέρα του, ο 85χρονος Μπάντεν έχει εξετάσει περισσότερα από 20.000 πτώματα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 66χρονος Έπσταϊν είχε δυο κατάγματα στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του λάρυγγά του και συγκεκριμένα στο χόνδρο του θυρεοειδούς, καθώς και ένα κάταγμα στο αριστερό οστό πάνω από το «μήλο του Αδάμ».

«Αυτά τα τρία κατάγματα είναι εξαιρετικά ασυνήθιστα σε αυτοκτονίες δια απαγχονισμού και μπορούν να προκύψουν πιο συχνά σε δολοφονία για στραγγαλισμού», είπε ο Μπάντεν.

Υπάρχουν επίσης αιματώματα στα μάτια του Έπσταϊν, σημάδια που συνάδουν με στραγγαλισμό και είναι ασυνήθιστα, αν και όχι ανήκουστα, σε περιπτώσεις απαγχονισμών, πρόσθεσε ο Μπάντεν. Όπως επισήμανε όμως, η έκθεσή του είναι προκαταρκτική και δεν μπορεί να είναι καταληκτική αν δεν έχει όλες τις πληροφορίες στα χέρια του.

Ο Έπσταϊν βρέθηκε κρεμασμένος με τα σεντόνια που είχε στο κελί του στο Μανχάταν. Οι αποδείξεις σχετικά με το ύφασμα θα μπορούσαν να «μαρτυρήσουν» εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στον θάνατό.

«Όποιος κι αν είναι, το σεντόνι θα έχει το DNA του», είπε. «Δεν έχουμε ακόμα τα αποτελέσματα αυτά», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα «θα πρέπει να δοθούν γρήγορα για να δώσουν μια ιδέα και να μειώσουν τις υποθέσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου