ΔΙΕΘΝΗ

«Ροζ πάνθηρας»… στην Ιαπωνία: Διαμάντι αξίας 1,6 εκατομμυρίων έκανε «φτερά» από έκθεση κοσμημάτων

ροζ-πάνθηρας-στην-ιαπωνία-διαμάντ-325703

Οι Αρχές στην Ιαπωνία διενεργούν έρευνες μετά την κλοπή ενός διαμαντιού 50 καρατίων, αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ στη Γιοκοχάμα κατά τη διάρκεια έκθεσης χρυσοχοΐας, θυμίζοντας την κλοπή στη γνωστή ταινία «Ροζ Πάνθηρας».

«Η αξία του διαμαντιού εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια γεν. Πιστεύουμε ότι εκλάπη από τη βιτρίνα όπου εκτίθετο», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ενας υπάλληλος αντιλήφθηκε ότι το διαμάντι είχε κάνει «φτερά»

Η σπάνια πέτρα παρουσιαζόταν σε εμπορική έκθεση στο εκθεσιακό κέντρο Pacifico στη Γιοκοχάμα, στα νότια προάστια του Τόκιο. Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, η κλοπή διαπιστώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (24/10) από έναν υπάλληλο ο οποίος παρατήρησε επίσης ότι η βιτρίνα δεν ήταν κλειστή. Μια ώρα νωρίτερα, το κόσμημα ήταν ακόμη στη θέση του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το συγκεκριμένο διαμάντι, ιδιοκτησίας ιαπωνικής εταιρίας, δείχνει να είναι το μόνο κομμάτι που εκπλάπη κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία ωστόσο συνεχίζεται σήμερα, που είναι η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου