Ιαπωνία: 4 νεκροί και 2 αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-25, 19:20:57
Ιαπωνία: 4 νεκροί και 2 αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Μεταξύ των θυμάτων είναι μια 40χρονη γυναίκα και ένας 60χρονος, όταν τα σπίτια τους παρασύρθηκαν από κατολίσθηση στην περιφέρεια Τσίμπα, στα ανατολικά του Τόκιο στην Ιαπωνία.

Μάλιστα η Υπηρεσία Μετεωρολογίας (JMA) εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές στην ανατολική, την κεντρική και σε ένα τμήμα από τη βόρεια Ιαπωνία.

“Παρατηρούμε εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της επαρχίας Τσίμπα“, πρόσθεσε στον λογαριασμό της στο Twitter. Η τροπική καταιγίδα Μπουαλόι κατευθύνεται στον Ειρηνικό και τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν αργά απόψε.

Οι αρχές στην Ιαπωνία έχουν απευθύνει έκκληση σε 340.000 κατοίκους της Φουκουσίμα και σε άλλες 5.000 στην Τσίμπα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η εκκένωση πάντως δεν είναι υποχρεωτική.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα τοπικά κανάλια δείχνουν αυτοκίνητα να παρασύρονται σε πλημμυρισμένους δρόμους και ποταμούς που έχουν φουσκώσει και είναι έτοιμοι να υπερχειλίσουν, ενώ γύρω στα 4.700 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

[newsit.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=