ΔΙΕΘΝΗ

Έσεξ: Έρευνες για εμπλοκή των δουλεμπόρων Snake Heads στον θάνατο των 39 ανθρώπων

έσεξ-έρευνες-για-εμπλοκή-των-δουλεμπό-326644

H αναζήτηση για ένα καλύτερο μέλλον κατέληξε σε τραγωδία. Τριάντα εννέα άνθρωποι βρήκαν φριχτό θάνατο στα περίχωρα του Έσεξ, πόλη της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Το κοντέινερ που μετέφερε τους μετανάστες από την Κίνα έμελλε να γίνει ο παγωμένος τους τάφος. Η θλίψη ανείπωτη.

Δεν πρόκειται, όμως, για το μοναδικό τέτοιου είδους περιστατικό, καθώς αδίστακτοι δουλέμποροι με ορμητήριο την ανατολική επαρχία Φουτζιάν της Κίνας αναλαμβάνουν τη διακίνηση σκλάβων μεταναστών και ιερόδουλων από την Ασία στη Δύση, αποκομίζοντας εκατομμύρια. Μάλιστα, την τελευταία διετία τα κέρδη τους έχουν εκτοξευθεί, αφού οι φτωχοί Κινέζοι χωρικοί τους οποίους εκμεταλλεύονται είναι πολύ εύκολος στόχος.

Οι αστυνομικές Αρχές στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρουν οι οικογένειες Κινέζων μεταναστών, με όνειρο μια καλύτερη ζωή, καταβάλλουν χιλιάδες δολάρια για να ταξιδέψουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι δουλέμποροι υπόσχονται δουλειές σε γραφεία ή σε εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, χιλιάδες γυναίκες και άντρες καταλήγουν σε οίκους ανοχής και εργαστήρια παραγωγής ναρκωτικών ουσιών, με τις οικογένειές τους στη Χώρα του Δράκου να αγνοούν την τύχη τους.

Τα θύματα του Έσεξ

H βρετανική Αστυνομία απομάκρυνε τα πτώματα 11 εκ των 39 θυμάτων στο κοντέινερ του φορτηγού, μεταφέροντάς τα σε νεκροτομείο προκειμένου να αρχίσει η νεκροψία, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Στο μεταξύ, οι έρευνες στρέφονται στη διαβόητη συμμορία Snake Heads, αλλά και τρία μέλη της ιρλανδικής μαφίας που συνεργαζόνται με τους Κινέζους δουλέμπορους. Σύμφωνα με την «Daily Telegraph», οι τρεις συλληφθέντες Ιρλανδοί λέγεται πως είναι μέλη της σπείρας Άρμαγκ, με διασυνδέσεις με παραστρατιωτικούς. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών σχετιζόταν με τη βουλγαρική εταιρεία, στην οποία ανήκε το φορτηγό που μετέφερε το κοντέινερ.

Η δε βρετανική αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει το δρομολόγιο που ακολούθησε το φορτηγό μέχρι να φτάσει στο Έσεξ.

Ποιοι είναι οι Snake Heads

Οι Snake Heads, η συμμορία που είναι στο στόχαστρο των βρετανικών Αρχών, «ειδικεύονται» στην αγοραπωλησία ανθρωπίνων ψυχών. Τα θύματά τους διοχετεύονται σε Δυτική Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία, αλλά και σε Ταϊβάν και Ιαπωνία.

Οι Snake Heads χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους. Χρησιμοποιούν κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια και δωροδοκούν. Διαθέτουν επιχειρήσεις-βιτρίνα για να φέρνουν υποτιθέμενους υπαλλήλους ή για να ξεπλύνουν χρήμα. Το ποσό που χρεώνουν ανά κεφάλι μπορεί να φτάσει τα 70.000 δολάρια.

Στην κορυφή της πυραμίδας των Snake Heads είναι ο Cheng Chui Ping -ή Sister Pig-, ενώ γνωστό είναι και το όνομα του Guo Liang Chi.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου