ΔΙΕΘΝΗ

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης αποκαθήλωσε την επίσημη ερωμένη του: Γιατί της αφαίρεσε τους τίτλους

ο-βασιλιάς-της-ταϊλάνδης-αποκαθήλωσε-330999

Μόλις δύο μήνες αφότου παρουσίασε την επίσημη ερωμένη του στον κόσμο, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης την… αποκαθήλωσε.

Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν της Ταϊλάνδης αφαίρεσε από την επίσημη ερωμένη του- την 34χρονη Σινεένατ Γονγκβατζιραπάκντι- όλους τους τίτλους της αλλά και τα στρατιωτικά αξιώματά της, σύμφωνα με αξιωματούχους του παλατιού. Ο λόγος; Η 34χρονη παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας για τους αυλικούς και δεν ήταν πιστή στον βασιλιά.

Ηταν μόλις πριν από δύο μήνες όταν ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης είχε παρουσιάσει τη νέα επίσημη ερωμένη του στον λαό. Η 34χρονη είχε αποφοιτήσει από τη νοσηλευτική ακαδημία του στρατού, εκπαιδεύτηκε ως πιλότος και στη συνέχεια ήταν στην προσωπική φρουρά του βασιλιά.

Ο Βατζιραλόνγκορν στέφθηκε βασιλιάς της Ταϊλάνδης τον περασμένο Μάιο. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αιφνιδιάσει, ανακοινώνοντας ότι είχε παντρευτεί μια πρώην αεροσυνοδό. Αυτή είναι η τέταρτη σύζυγος του βασιλιά, ο οποίος έχει αποκτήσει επτά παιδιά.

Ταϊλάνδη: Ανυπάκουη η ερωμένη, κόντραρε τη βασίλισσα

Στην ανακοίνωση για την αποκαθήλωση της Σινιτάτ, τα ανάκτορα χαρακτηρίζουν την επίσημη ερωμένη ως αχάριστη και φιλόδοξη και την κατηγορούν ότι προσπαθούσε να ανέβει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα της Ταϊλάνδης.

«Συμπεριφερόταν με τρόπους που δεν αρμόζουν στον τίτλο της και δεν ήταν ικανοποιημένη με τον τίτλο αυτόν ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει ανυπακοή απέναντι στον βασιλιά και της βασίλισσα της Ταϊλάνδης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Σινιτάτ είχε προσπαθήσει να σταματήσει την αναγόρευση της Σουτίντα σε βασίλισσα πριν από τη στέψη του βασιλιά ο οποίος της έδωσε τη θέση της βασιλικής συντρόφου ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν «ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τη μοναρχία». Όμως, εκείνη καταχράστηκε την εξουσία που της είχε δοθεί και έδινε εντολές εκ μέρους του 66χρονου βασιλιά της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου