ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Έβαλαν χαρτόκουτα στα κεφάλια μαθητών για να μην αντιγράφουν

ινδία-έβαλαν-χαρτόκουτα-στα-κεφάλια-μ-332693

Και μάλιστα είπαν πως η μέθοδος είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο

Έναν απίστευτο τρόπο επινόησαν οι καθηγητές ενός ιδιωτικού σχολείου στην Ινδία ώστε να μην επιτρέψουν στους μαθητές να αντιγράψουν κατά τη διάρκεια ενός διαγωνίσματος.

Έτσι, ανάγκασαν τους μαθητές να τοποθετήσουν στα κεφάλια τους χαρτόκουτα, ώστε να μείνουν προσηλωμένοι στο διαγώνισμα χημείας.

Το περιστατικό όμως έλαβε μεγάλες διαστάσεις, αφού φωτογραφίες των παιδιών κυκλοφόρησαν στα social media και προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων.

Οι επικεφαλής του κολεγίου έσπευσαν να ζητήσουν συγνώμη για την αναμφισβήτητα ανορθόδοξη μέθοδο.

Ο διευθυντής του σχολείου τόνισε πως το συγκεκριμένο μέτρο έγινε σε πειραματικό στάδιο και δεν θα υιοθετηθεί.

Οι μαθητές βέβαια το δέχτηκαν, συμπλήρωσε.

«Δεν τους πιέσαμε καθόλου. Δείτε τις φωτογραφίες, κάποιοι μαθητές επέλαξαν να μην φορέσουν τις κούτες. Κάποιοι άλλοι δε, που την φόρεσαν, την έβγαλαν μετά από 15 – 20 λεπτά και εμείς οι ίδιοι τους ζητήσαμε να την απομακρύνουν μετά από μία ώρα» σημείωσε o διευθυντής.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο συμβάν είχε καταγραφεί και στο Μεξικό τον περασμένο μήνα, όταν ένας καθηγητής δέχτηκε σφοδρή κριτική εξαιτίας μιας φωτογραφίας που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία έδειχνε τους μαθητές του να φορούν στα κεφάλια τους κουτιά από χαρτόνι.

Η εικόνα προκάλεσε την κατακραυγή του εκπαιδευτικού από πολλούς γονείς, οι οποίοι κατηγόρησαν τον επικεφαλής του ιδρύματος, Λούις Χουάρεζ Τέξις, για «ταπείνωση» των μαθητών και για «σωματική, συναισθηματική και ψυχολογική βία». Οι γονείς ζήτησαν την αποπομπή του.

(Πηγή: BBC)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου