ΔΙΕΘΝΗ

Johnson & Johnson: Εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου σε γνωστή βρεφική πούδρα

johnson-johnson-εντοπίστηκαν-ίχνη-αμιάντου-σε-γν-334069

Στην προληπτική ανάκληση παρτίδας της δημοφιλούς ανά τον κόσμο βρεφικής πούδρας Baby Powder, προχωρά η Johnson & Johnson, λόγω των χαμηλών επιπέδων μόλυνσης από αμίαντο που παρουσίασε, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Η ανάκληση, η οποία περιορίζεται σε μία συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος, η οποία παρασκευάστηκε και διακινήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο έτος, αποτελεί τη συνέχεια σε σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα μόλυνσης ήταν ελάχιστα, ενώ σε αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνάς της δεν ήταν δυνατή η επιβεβαίωση για τα αίτια πρόκλησης της μόλυνσης.

Η Johnson & Johnson τόνισε πως «ξεκίνησε αμέσως μια αυστηρή και ενδελεχή διερεύνηση του θέματος και συνεργάζεται με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να καθορίσει την ακεραιότητα του δοκιμασμένου δείγματος και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των δοκιμών».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Johnson & Johnson έχει βρεθεί αντιμέτωπη στο παρελθόν με κατηγορίες για τον εντοπισμό αμιάντου στην πούδρα ταλκ που χρησιμοποιεί. Μάλιστα, περσινό θέμα του Reuters, ανέφερε πως η εταιρεία γνώριζε εδώ και δεκαετίες για την παρουσία αμιάντου στις παιδικές πούδρες, χωρίς, όμως, να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον, έχουν ασκηθεί αρκετές αγωγές εναντίον της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες που ισχυρίζονται ότι ο αμίαντος στη σκόνη ταλκ προκαλεί καρκίνο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου