ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους –«Παραδώστε τα όπλα σας μέχρι το βράδυ»

συρία-τελεσίγραφο-ερντογάν-στους-κού-337557

«Τελεσίγραφο» στέλνει ο Ερντογάν στους Κούρδους ώστε να παραδώσουν τα όπλα μέχρι το βράδυ και να τελειώσει έτσι η επιχείρησή του στην Βόρεια Συρία.

Ωστόσο αυτό μάλλον είναι… απίθανο, καθώς μαίνονται οι σφοδρές μάχες μαίνονται ανάμεσα στους Κούρδους και τους συμμάχους της Τουρκίας. οι οποίοι μάλλον τα βρίσκουν πιο «σκούρα» απ’ ότι υπολόγιζαν. Φυσικά στο πλευρό των Κούρδων βρίσκονται οι δυνάμεις του Άσαντ, και μαζί πολεμούν τον Ερντογάν.

Άγριες μάχες στην Άιν Ίσα

Σήμερα «σφοδρές συγκρούσεις» γίνονται στο βορειοανατολικό τμήμα της Άιν Ίσα ανάμεσα στον συριακό κυβερνητικό στρατό και τις δυνάμεις των Κούρδων στη μία πλευρά και τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν με την Τουρκία στην άλλη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες αυτές γίνονται κοντά στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M4, σε τομείς που χωρίζουν τα εδάφη, που εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους οι κουρδικές δυνάμεις, από τις ζώνες που κατέλαβαν πρόσφατα οι Σύροι αντάρτες που πολεμούν στο πλευρό των Τούρκων στρατιωτών, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου