Τούρκος πρώην στρατιωτικός: «Κάναμε θηριωδίες στους Κούρδους»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-15, 11:08:52
Τούρκος πρώην στρατιωτικός: «Κάναμε θηριωδίες στους Κούρδους»

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές ενός Τούρκου πρώην στρατιωτικού για τις σφαγές Κούρδων ανταρτών και αμάχων από τον τουρκικό στρατό. «Αυτά που κάνει ο ISIS τώρα, εμείς τα κάναμε από την δεκαετία του 90’», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Alpha, ενώ τόνισε πως στόχος της Τουρκίαςδεν είναι να εξαφανίσει το ΡΚΚ αλλά να εξαλείψει τους Κούρδους.

Χαρακτηριστικά ο Ιμπραήμ Γιαλιλαλί, ο οποίος υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας και σήμερα ζει στην Ελλάδα με πολιτικό άσυλο αποκάλυψε: «Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK. Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους και βγάζαμε φωτογραφίες. Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς στην δεκαετία του 90 κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του 90’ σε κουρδικές περιοχές και πόλεις».

Για τις τακτικές του τουρκικού στρατού, σημείωσε: «Ένα τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι».

Όσον αφορά το στόχο της Τουρκίας, ο Ιμπραήμ Γιαλιλαλί, ο οποίος σε εκείνες τις μάχες αιχμαλωτίστηκε και έμεινε κρατούμενος των ανταρτών του ΡΚΚ για δύο χρόνια υποστήριξε: «Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν το κουρδικό λαό. Στόχος είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία».
 

[ethnos.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=