ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκότωσαν έγχρωμη γυναίκα από το παράθυρό της

αστυνομικοί-στις-ηπα-σκότωσαν-έγχρωμ-340951

Έπαιζε video games με τον 8χρονο ανιψιό της

Τραγικό θάνατο βρήκε μια μαύρη γυναίκα στο Τέξας των ΗΠΑ, καθώς αστυνομικοί την σκότωσαν μέσα στο σπίτι της, μετά από κλήση που δέχτηκαν να πάνε στην οικία γιατί μία πόρτα ήταν ανοικτή.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο. Κάποια στιγμή τις πρώτες πρωινές ώρες γείτονες της 28χρονης Ατατιάνα Τζέφερσον τηλεφώνησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ζητώντας τους να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο, καθώς μία πόρτα του σπιτιού της και τα φώτα ήταν ανοικτά. Γνώριζαν ότι η γυναίκα ήταν μέσα μαζί με τον 8χρονο ανιψιό της.

Η 28χρονη που έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά μέσα στο σπίτι της

Η κοπέλα έπεσε νεκρή σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού, όταν αστυνομικοί ελέγχοντας την περίμετρο, είδαν μια φιγούρα σε παράθυρο και πυροβόλησαν.

Στο βίντεο από κάμερα που έφερε αστυνομικός φαίνεται να βλέπει μια σκιά μέσα από το παράθυρο. Φωνάζει «Σήκωσε τα χέρια σου, δείξε μου τα χέρια σου» και στη συνέχεια ρίχνει μία φορά προς το παράθυρο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η Τζέφερσον έπαιζε βιντεοπαιχνίδια με τον ανιψιό της όταν άκουσε θόρυβο απ’ έξω. Πήγε στο παράθυρο για να δει τι συμβαίνει και τότε έπεσε νεκρή.

«Αντιλαμβανόμενος μια απειλή, ο αξιωματικός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε μία φορά χτυπώντας ένα άτομο μέσα στην οικία. Οι αξιωματικοί μπήκαν στην οικία και εντόπισαν ένα άτομο και ένα όπλο και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες», αναφέρει ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Φορτ Γουόρθ.

Οι αρχές εκτός από το βίντεο, έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του όπλου που είπαν ότι βρήκαν στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν αν η άτυχη κοπέλα το κράταγε όταν την πυροβόλησαν. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέθηκε σε διαθεσιμότητα και το συμβάν είναι υπό έρευνα.

news247.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου