ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Εκστρατεία για να μείνει η Lorde εκτός φυλακής

νέα-ζηλανδία-εκστρατεία-για-να-μείνει-342131

Όλα ξεκίνησαν με ένα σχέδιο του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Νέας Ζηλανδίας που προβλέπει την επιβολή προστίμου για την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου.

Τελικά προέκυψε ιδιόμορφη εκστρατεία για να παραμείνει εκτός φυλακής η ποπ σταρ Lorde, η οποία σταμάτησε το σχολείο προτού αποφοιτήσει.

Την περασμένη εβδομάδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Νέα Ζηλανδία μετέδωσαν ότι το Εθνικό Κόμμα της αντιπολίτευσης εξετάζει να επιβάλει πρόστιμο ύψους 3.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας στους γονείς των παιδιών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, αν κερδίσει τις εκλογές το επόμενο έτος. Το πρόστιμο θα ισχύει για τους γονείς μαθητών που δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επί του παρόντος στη Νέα Ζηλανδία είναι νόμιμο να εγκαταλείψει ένας μαθητής το Λύκειο σε ηλικία 16 ετών.

Η πρόταση σχολιάστηκε ευρέως ως πολύ αυστηρή και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης κατάρτισαν λίστες επιτυχημένων Νεοζηλανδών που εγκατέλειψαν το σχολείο νωρίς, συμπεριλαμβανομένης της τραγουδίστριας Lorde, της χορογράφου Παρί Γκέμπελ που συνεργάζεται με τους Ριάνα και Τζάστιν Μπίμπερ και ακόμη την αντιπρόεδρο του Εθνικού Κόμματος, Πόλα Μπένετ.

Πηγή/Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου