ΔΙΕΘΝΗ

Πύρινη λαίλαπα στις ΗΠΑ: Εκκενώνονται περιοχές στην Καλιφόρνια

πύρινη-λαίλαπα-στις-ηπα-εκκενώνονται-342526

Χολιγουντιανή ταινία καταστροφής θυμίζουν τα πύρινα μέτωπα στην Καλιφόρνια. Ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο έχει περικυκλώσει την Παρασκευή την περιοχή Σίλμαρ του Λος Άντζελες, οδηγώντας σχεδόν 100.000 άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η πύρινη λαίλαπα εκτείνεται σε μήκος 47.000 στρεμμάτων, έχει κάψει τουλάχιστον 25 σπίτια και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Ένας άνθρωπος πέθανε από καρδιακή ανακοπή λόγω της φωτιάς.

Η δασική πυρκαγιά – που ονομάζεται Saddleridge Fire ξέσπασε πριν δύο ημέρες στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε και έφτασε στις γειτονιές του Λος Άντελες Σίλμαρ και Πόρτερ Ραντς. Οι φλόγες έχουν σχεδόν κόψει στη μέση την κατοικημένη περιοχή, πέρασαν πάνω από την εθνική οδό και καίνε μέσα σε σπίτια και εγκαταστάσεις. Οι αμερικανικές αρχές έχουν δώσει εντολή εκκένωσης σε 12.700 κατοικίες στο Λος Άντζελες.

Περίπου 50 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες έχει εκδηλωθεί άλλη πυρκαγιά. Ένα ελικόπτερο και πάνω από από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 74 κτίρια, έκαναν γνωστό οι τοπικοί πυροσβέστες στην ιστοσελίδα τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου