ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ουγκάντα προωθούν νομοσχέδιο «Σκοτώστε τους Ομοφυλόφιλους»

στην-ουγκάντα-προωθούν-νομοσχέδιο-σ-343750

Την πρόθεση της κυβέρνησης της Ουγκάντα να επαναφέρει νομοσχέδιο με τίτλο «Σκοτώστε του Ομοφυλόφιλους» ανακοίνωσε ο υπουργός Ηθικής και Ακεραιότητας της χώρας.

Το επίμαχο νομοσχέδιο που προβλέπει την θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους είχε επιχειρηθεί να ψηφιστεί και το 2014 αλλά είχε απορριφθεί από το συνταγματικό δικαστήριο για τεχνικούς λόγους.

«Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί κάτι φυσικό για τους κατοίκους της χώρας αλλά έχει σημειωθεί μια μεγάλη επιχείρηση “προσηλυτισμού” από γκέι στα σχολεία και ειδικά ανάμεσα στους νέους προωθώντας τη λάθος ιδέα ότι οι άνθρωποι γενιούνται έτσι» είπε ο υπουργός της κυβέρνησης της Ουγκάντα.

«Ο ισχύων νόμος είναι περιορισμένος. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος εμπλέκεται στην προώθηση της ομοφυλοφιλίας πρέπει να τιμωρείται γι’ αυτή την απεχθή του πράξη με την θανατική ποινή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στη χώρα της Αφρικής το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων τιμωρείται έως και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον υπουργό που παρουσίασε το νομοσχέδιο η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα υπερψηφιστεί πριν το τέλος του έτους με τον απαιτούμενο αριθμό των 2/3 των βουλευτών.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου