ΔΙΕΘΝΗ

Σαχάρ Ταμπάρ: Συνελήφθη για βλασφημία η Ιρανή «νεκρή νύφη»

σαχάρ-ταμπάρ-συνελήφθη-για-βλασφημία-346332

Τον μισό ιρανικό ποινικό κώδικα φόρτωσαν στη διάσημη εξαιτίας των σοκαριστικών αναρτήσεων της στα σόσιαλ μίντια Σαχάρ Ταμπάρ, οι Αρχές του Ιράν. Σύμφωνα με ιρανικά μέσα, η Φατεμέχ Χ. όπως είναι το κανονικό της όνομα, συνελήφθη και κατηγορείται μεταξύ άλλων για βλασφημία. Η εισαγγελία της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι η Σαχάρ Ταμπάρ μέσω των αναρτήσεών της προωθεί τη βία, την παράνομη εκπαίδευση, βλασφημεί, προσβάλει την ισλαμική μαντίλα, προωθεί το μίσος και ενθαρρύνει τους νέους να εμπλακούν σε πράξεις διαφθοράς. Η σύλληψη της και η άσκηση κατηγοριών εναντίον ήρθε μετά από σχετικά παράπονα εναντίον της που κατατέθηκαν επισήμως στο γραφείο της Εισαγγελίας.

Η Σαχάρ Ταμπάρ έγινε γνωστή διεθνώς μέσω των λογαριασμών που διαθέτει στα σόσιαλ μίντια το 2017 καθώς ανέβαζε συχνά πυκνά σέλφι στις οποίες θύμιζε ένα κακέκτυπο της Αντζελίνα Τζολί, με ρουφηγμένα μάγουλα προς τα μέσα μεγάλα παράξενα μάτια, υπερβολικά ανυψωμένη μύτη και υπερβολικά φουσκωμένα χείλια. Τα δημοσιεύματα της εποχής υποστήριζαν ότι η νεαρή έχει πετύχει αυτή την φρικιαστική εμφάνιση κάνοντας περισσότερες από 50 πλαστικές εγχειρήσεις, ενώ ζυγίζει 40 μόλις κιλά.

Σε συνέντευξή της η ίδια είχε αναφέρει πάντως ότι φυσικά το αποτέλεσμα αυτό δεν έχει γίνει (μόνο) με πλαστικές, αλλά ότι για να σοκάρει όσο περισσότερο μπορεί χρησιμοποιεί το περίφημο Photoshop και πολύ μέικ απ. Όπως είχε τονίσει στην συνέντευξή της ούτε στην Αντζελίνα Τζολί ήθελε να μοιάσει, ούτε στη “νεκρή νύφη” της περίφημης ταινίας κινουμένων σχεδίων, απλά ήθελε να πειραματιστεί με την εικόνα της και να εκφραστεί. Φυσικά στην συνέντευξή της είχε αναφέρει ότι είχε κάνει κάποιες παρεμβάσεις στο σώμα της, όπως μεγέθυνση μύτης και χειλιών, αλλά και λιποαναρρόφηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι το βάρος της είναι κανονικό και είναι 54 κιλά.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου