ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: «Θησαύρισε» η εταιρεία που έκανε τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη – Πόσο κόστισαν

κύπρος-θησαύρισε-η-εταιρεία-που-έκα-351549

Αρκετά περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, ήταν τα χρήματα που χρειάστηκε να δαπανηθούν, στην έρευνα για τον εντοπισμό των πτωμάτων του Serial killer στη Κύπρο.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα philenews, για τις υποβρύχιες έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη το κόστος για τις έρευνες, έφτασε συγκεκριμένα στα 664.490 ευρώ, τα οποία συγκεντρώθηκαν με μεταφορά κονδυλίων και εξοικονομήσεις από τους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το κόστος για τις έρευνες ήταν πολύ μεγάλο και προκειμένου να πληρωθεί η εταιρεία Brasal Marine Servises που έκανε τις υποβρύχιες έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, η κυπριακή κυβέρνηση πήρε χρήματα που υπολογίζονταν στον προϋπολογισμό της Αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί πάντως ότι για να εντοπιστούν τα θύματα, οι δύτες της εταιρείας χρειάστηκε να μπουν μέσα σε τοξικά νερά με τη χρήση σκαφάνδρου και ρομποτικής κάμερας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ανασύρουν τις βαλίτσες με τα θύματα του Νίκου Μεταξά, ο οποίος αποκαλύφθηκε πως είχε σκοτώσει συνολικά πέντε γυναίκες και δύο μικρά παιδιά.

Οι έρευνες κράτησαν για δύο μήνες, καθώς ολοκληρώθηκαν στις 12 Ιουνίου.

Δόθηκε μέρος των χρημάτων στην εταιρία

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα τη Κύπρου, από τα 664.490 ευρώ, η εταιρεία Brasal Marine Servises έχει πάρει ως τώρα το ποσό των 119.142 ευρώ.

Τα υπόλοιπα θα τα πάρει, όταν η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι, κάτι το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών.

topontiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου