ΔΙΕΘΝΗ

Βομβάρδισαν κέντρο υγείας στην Ιντλίμπ της Συρίας

βομβάρδισαν-κέντρο-υγείας-στην-ιντλί-352115

Πυρά πυροβολικού έπληξαν χθες Πέμπτη κέντρο υγείας στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, θέτοντάς το εκτός λειτουργίας και τραυματίζοντας επτά ανθρώπους, ανακοίνωσε βρετανική ΜΚΟ.

Οβίδες πυροβολικού

Η οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά») ανέφερε ότι οβίδες του πυροβολικού έπληξαν πτέρυγα κέντρου υγείας που υποστηρίζει στην πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν.

Στους τραυματίες συγκαταλέγεται γιατρός, ανέφερε η ΜΚΟ, που δεν προσδιόρισε από ποιον επλήγη το κέντρο.

Αλλη ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε χθες ότι το πυροβολικό του συριακού καθεστώτος έπληξε τη Μααρέτ αλ Νούμαν, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

«Το κέντρο υγείας της Μααρέτ αλ Νούμαν προσφέρει υπηρεσίες σε 300.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, δεχόμενο σχεδόν 200 επισκέψεις την ημέρα, δίνοντας βοήθεια κρίσιμης σημασίας σε εκατοντάδες παιδιά και στις οικογένειές τους», σημείωσε η Save the Children σε ανακοίνωσή της.

Εκτός λειτουργίας το κέντρο Υγείας

Το κέντρο υγείας τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η έκταση των ζημιών που υπέστη δεν είναι σαφής, κατά την ίδια πηγή.

«Ομως, για ακόμη μια φορά, οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα μιας μακρόχρονης και φονικής σύρραξης», στηλίτευσε ο Αμτζάντ Γιαμίν, εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Από τα τέλη Απριλίου, οι βομβαρδισμοί των δυνάμεων της Δαμασκού και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου χίλιους άμαχους στην περιοχή της Ιντλίμπ που κατέχουν τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, κατά τον ΟΗΕ.

Μετά την ανακοίνωση της Μόσχας στα τέλη Αυγούστου ότι τίθεται σε ισχύ μονομερής κατάπαυση του πυρός από τον συριακό στρατό, οι αεροπορικές επιδρομές μειώθηκαν αισθητά, ωστόσο οι χερσαίες μάχες και ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται.

«Η περιοχή ήταν σχετικά ήρεμη μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας και οι εκτοπισμένοι πληθυσμοί είχαν αρχίσει να επιστρέφουν», αλλά το χθεσινό συμβάν «μπορεί να τους ωθήσει να ξαναφύγουν», σημείωσε ο Γιαμίν.

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου