ΔΙΕΘΝΗ

Ντι Κάπριο VS Τραμπ για κλιματική αλλαγή: Τζογάρει με το μέλλον μας

ντι-κάπριο-vs-τραμπ-για-κλιματική-αλλαγή-354783

Σφοδρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για τις επιλογές του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής άσκησε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο από το βήμα φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη.

Επίκεντρο της κριτικής του διάσημου ηθοποιού ήταν η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2017 στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή.

Όπως είπε στην ομιλία του, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, τόσο ο Τραμπ όσο και άλλοι ηγέτες τζογάρουν με το μέλλον του πλανήτη, με το να αρνούνται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι ηγέτες μας έχουν αποτύχει να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις για τις οποίες πανηγυρίσαμε τότε (σ.σ.: το 2017). Τζογάρουν με το μέλλον μας και οι ηγέτες μας τους οποίους εμπιστευτήκαμε για να μας προστατεύουν και να αποτελούν το παράδειγμα, είτε έχουν αποτύχει να σταματήσουν τις επικίνδυνες πρακτικές είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν αρνηθεί ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της κλιματικής καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά ο Ντι Κάπριο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός ηθοποιός επέκρινε δημοσίως τον Τραμπ: το 2017, τον είχε κατηγορήσει ότι «αδιαφορεί για τα γεγονότα, τις αλήθειες και τη μοντέρνα επιστήμη».

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου